Nyheter Arkiv

AllboHus bjuder på halva hyran i ett halvår!

AllboHus bjuder på halva hyran i ett halvår!

På bästa läge med utsikt över Alvesta och naturen runt knuten, välkommen till Huldas väg.

Ta chansen att hyra en lägenhet på lugna och trygga Huldas väg. Lägenheternas öppna planlösningar bjuder på moderna kök, stort ljusinsläpp och noggrant utvalda ytskikt. Kvarteret Huldas väg är litet och mysigt och består av 2st tvåvåningshus med totalt 24 lägenheter byggda år 2016.

Lägenheterna har antingen egen uteplats eller egen balkong, vad passar dig bäst? Att bo här är optimalt för dig som vill bo i ett lugnt område med närhet till naturen men samtidigt på ett enkelt sätt kunna ta dig till centrum.

Passa på att hyra nu så bjuder vi på halva hyran i 6 månader!
Välj att hyra en lägenhet på Huldas väg så bjuder AllboHus på halva hyran under dina 6 första månader som hyresgäst. Ett speciellt erbjudande från AllboHus till dig. Ett perfekt tillfälle att få ett nytt trivsamt hem till en förmånlig hyra.

Alla våra lediga lägenheter hittar du på www.allbohus.se

Observera att erbjudandet bara gäller lägenheter på Huldas väg samt dig som tecknar nytt avtal innan den 1 augusti (med inflyttning fram till nov20).

Öppettider Kristi himmelsfärds helgen

Öppettider Kristi himmelsfärds helgen

Torsdag 21 maj, Kristi himmelfärdsdag: Stängt

Fredag 22 maj: Stängt

Under Kristi himmelsfärds helg håller AllboHus kundtjänst stängt. Du vet väll om att du kan göra felanmälan dygnet runt på mina sidor på www.allbohus.se? Vid fara för fastighet ring AllboHus beredskapstelefon på 0472 -153 85.

Vi önskar en trevlig långhelg och hoppas på soliga dagar

50 stycken hyresgäster tar del av gratis internet

50 stycken hyresgäster tar del av gratis internet

Under maj och juni bjuder AllboHus och kommunikationsoperatören ViaEuropa på fritt internet till alla som är anslutna, men som inte köper internet i dagsläget. Erbjudandet gäller AllboHus hyresgäster som är 70 år eller äldre.

I nuläget har 50 stycken av våra hyresgäster valt att ta del av erbjudandet, något vi är mycket glada över!

Med detta erbjudande hoppas vi kunna hjälpa våra äldre att hålla kontakt med vänner och familj, ta del av samhällsviktig information och kanske testa nya e-tjänster.

Är du inte ansluten? Ta del av erbjudandet du med, redan idag!

Pressmeddelande: Stefan Blomqvist tillsätts som tf VD för Allbohus

Pressmeddelande: Stefan Blomqvist tillsätts som tf VD för Allbohus

Idag fattade Allbohus styrelse beslut om att tillsätta en tillförordnad VD för Allbohus Fastighets AB förordnandet är tidsbegränsat och samtidigt påbörjas en rekryteringsprocess efter en ny VD för bolaget.

Stefan Blomqvist har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen, både från den offentliga och den privata sidan. Att axla rollen som tf VD för Allbohus blir att ta sig an en roll han känner sig bekväm i utifrån tidigare erfarenheter. Stefan börjar den 15 juni och hans tillfälliga förordnande löper ut den 31/12 2020

 • Vi är mycket glada att Stefan hade möjlighet att ta sig an uppdraget som tf VD för Allbohus. Hans breda kontaktnät och långa erfarenhet av fastighetsbranschen gör att vi kan få en stabil fortsättning på det utvecklingsresa som nu sker på Allbohus, säger ordförande Per Ribacke.

Samtidigt fattade styrelsen idag beslut om att omgående starta den långsiktiga rekryteringsprocessen. Målet är att den ska vara klar efter sommaren och att vi kan ha en ny VD på plats i januari 2021.

 • Det är viktigt med en öppen och transparent rekryteringsprocess där vi har gott om tid att rekrytera en VD som vi tror bäst leder Allbohus vidare i den expansionsfas och tillväxt kommunen befinner sig i, säger Per Ribacke.

AllboHus Fastighets AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Alvesta kommun. AllboHus grundads 1948 med ambition att hyra ut lägenheter och lokaler i Alvesta kommun.
Bolaget har idag ca 1900 lägenheter och 200 lokaler belägna i nästan alla tätorter i kommunen. Det arbetar ca 100 anställda i bolaget.

Bolaget äger och förvaltar såväl fastigheter som verksamhetslokaler och är en viktig del av Alvesta kommunkoncerns utveckling mot en attraktiv kommun att leva, bo, besöka och verka i.

Kontakt
Per Ribacke, KSO tillika ordförande för Allbohus Fastighets AB. Tfn. 0472 – 150 15
Jonas Tenje, pressansvarig 0472 - 151 92

Pressmeddelande: Ny loppis öppnar i Moheda

Pressmeddelande: Ny loppis öppnar i Moheda

Den tomma lokalen i centrum på Växjövägen i Moheda är nu uthyrd. Det är företagaren Thomas Ahlin som har hyrt lokalen för att driva en loppis centralt i Moheda. Lokalen ligger mellan Gymmet och Direkten/blomsterbutiken.

- Etableringen är ett uppskattat tillskott till Moheda centrum. Många väljer idag att handla på loppisar då det är ett bra val både för plånbok och miljö, en trend som vi gärna vill uppmuntra till. Säger Caroline Fagerström Marknadschef på AllboHus.

Thomas driver sen tidigare en loppis i Växjö och han planerar att öppna den nya loppisen i Moheda redan nu på söndag den 3 maj.

- Lokalen är jättebra för en loppis och jag har massor med fina saker att fylla butiken med så jag välkomnar alla besökare, stor som liten att titta in, hälsar Thomas. 

Kundtjänst öppettider under Valborg och 1 maj

Kundtjänst öppettider under Valborg och 1 maj

Här kan du se vår kundtjänst öppettider under valborg och 1 maj helgen. Ska du flytta? Då sker in och utlämning av nycklar måndagen den 4 maj.

Torsdag 30 april, Valborgsmässoafton: 09.30 – 12.00

Fredag 1 maj: Stängt

Pressmeddelande: Gratis internet till AllboHus hyresgäster för att underlätta för äldre.

Pressmeddelande: Gratis internet till AllboHus hyresgäster för att underlätta för äldre.

Under maj och juni bjuder AllboHus och kommunikationsoperatören ViaEuropa på fritt internet till alla som är anslutna, men som inte köper internet i dagsläget.

- Vi som en av de största hyresvärdarna i Alvesta Kommun vill kunna göra skillnad och vet att det är lätt att bli oerhört isolerad och ensam i karantänen. Med detta hoppas vi framförallt på att kunna underlätta för de äldre som nu är mer isolerade på grund av coronaviruset, säger Caroline Fagerström, marknadschef på AllboHus.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska den som är 70 år eller äldre begränsa sina nära kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt under en tid framöver. De uppmuntras istället att hålla kontakt med nära och kära via telefon, dator och sociala medier.

-Det finns en grupp äldre som valt att inte köpa någon internettjänst av oss i sin lägenhet. I dessa tider kan en internetuppkoppling vara till extra hjälp för att hålla kontakt med släktingar och vänner, kanske prova att beställa hem mat, komma i kontakt med samhällsnyttiga funktioner eller ta del av digitala streamingtjänster. Därför vill vi erbjuda en möjlighet att prova, säger Caroline Fagerström.

Erbjudandet gäller kostnadsfritt internet med hastigheten 100 Mbit/s – en av de vanligaste tjänsterna i utbudet. Det gäller i samtliga lägenheter.

-Vi riktar oss framförallt till äldre som valt att inte köpa någon tjänst. Erbjudandet gäller dock alla som är anslutna och som inte köper någon tjänst i dagsläget, berättar Caroline.

Från den 1 maj till den 30 juni kommer internettjänsten att fungera automatiskt, även för den som inte har aktiverat något konto. Registrering och aktiveringskoder är bortplockade och det är bara att koppla in sin dator till fiberuttaget i lägenheten och börja surfa direkt.

Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud i Kronobergs län

Från och med den 23 april kl. 14.00 råder tillsvidare eldningsförbud i Kronobergslän. Du kan läsa mer om detta på Länsstyrelsen i Kronobergs hemsida.

 https://www.lansstyrelsen.se/kronoberg/samhalle/krisberedskap/aktuella-eldningsforbud-i-lanet.html

Svenska kyrkan kan hjälpa till med inköp och ärenden

Svenska kyrkan kan hjälpa till med inköp och ärenden

Är du äldre eller tillhör någon annan riskgrupp med anledning av coronaviruset finns möjlighet att få hjälp med inköp och ärenden från Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan Alvesta
Kan hjälpa till med inköp och ärenden. Hjälper i första hand personer som är 70 år+ eller ingår i någon riskgrupp och som inte har några nära anhöriga eller som har sina anhöriga på annan ort lite längre bort.  Betalning av inköpen kan göras via Swish eller kontanter, i sista hand fakturering. Personalen som utför inköpen går aldrig in till personen utan står vid dörren och använder handskar.
Kontakt: Malin Hjertqvist, telefon 0472-177 80

Svenska kyrkan Moheda
Kan hjälpa till med inköp och eventuellt apoteksärenden om det behövs.
Kontakt: Magnus Hedin, e-post magnus.hedin@svenskakyrkan.se

Svenska kyrkan Vislanda – Blädinge
Hjälper till med samtal och andra saker.​
Kontakt: Yvonne Andersson, telefon 0472- 300 31

AllboHus inför digital signering av hyreskontrakt för bostäder.

AllboHus inför digital signering av hyreskontrakt för bostäder.

Som ett led i AllboHus arbete med att bidra till minskad smittspridning har bolaget nu infört möjligheten för alla som har Bank-ID att signera sitt hyreskontrakt digitalt.

- Vi är väldigt glada över att så snabbt ha kunnat tillgodose behovet av att signera hyresavtalet digitalt. Det minskar de fysiska mötena vilka vi alla bör undvika. Våra medarbetare på uthyrningsavdelningen och kundtjänst har gjort en enastående insats i arbetet med att få igång möjligheten att signera digitalt, säger Caroline Fagerström, marknadschef på AllboHus

Hos AllboHus har rutinen för kontraktsskrivning hittills varit uppbyggd kring det fysiska mötet. Att signera hyresavtalet med Bank-ID görs direkt på AllboHus webbsida när hyresgästen är inloggad. Innan signering kan avtalet läsas igenom och kvitto skickas när signeringen är genomförd.

Hur gör ni med de som inte har något Bank-ID som många av de äldre?

- Om den blivande hyresgästen inte har tillgång till Bank-ID så skickar vi hyresavtalet per post eller mail till vederbörande, det är bara att säga till uthyraren så ordnar vi givetvis det. Vi håller sedan genomgångar av kontraktet via telefon istället för det fysiska mötet avslutar Caroline. 

Ska du flytta den 1 maj? Här är viktig information kring din flytt.

Ska du flytta den 1 maj? Här är viktig information kring din flytt.

Den 1 maj 2020 är en helgdag som infaller på en fredag. I och med att 1 maj är en helgdag innebär det att in- och utlämning av nycklar sker måndagen den 4 maj.

Om du flyttar ut gäller följande:
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 måndagen den 4 maj. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

Om du flyttar in gäller följande:
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 måndagen den 4 maj. Tänk på att planera din flytt i god tid.

AllboHus kundtjänst öppettider under påsken

AllboHus kundtjänst öppettider under påsken

Påsken och våren är här! Vår kundtjänst har följande öppettider under påsken 2020:

Skärtorsdagen 9 april: 09.30 - 12.00

Långfredagen 10 april: Stängt

Annandag påsk 13 april: Stängt

Felanmälan gör du enklast via mina sidor på www.allbohus.se. Vid akuta ärenden kan du ringa vårt beredskapsnummer på 0472-153 85. numret kan du ringa efter att växeln har stängt eller röda dagar. Tänk på att numret endast ska användas vid akuta ärenden.

Information med anledninga av Corona viruset

Information med anledninga av Corona viruset

Känner du dig sjuk?

- Välkommen tillbaka, en annan dag!

Med hänsyn till varandra, ber vi dig att vänta med ditt besök tills du är frisk - tack!

Men kontakta oss gärna via telefon eller e-post!

Driftstörning porttelefon

Driftstörning porttelefon

Just nu upplever vi driftstörningar i vårt porttelefonsystem. Detta gör att det inte går att ringa via porttelefonen. Vi arbetar med att lösa felet och hoppas att dem snart är i drift som vanligt.

Ska du flytta nu i mars?

Ska du flytta nu i mars?

Ska du flytta den 1 mars? Här är viktig information kring din flytt.
Den 1 mars 2020 infaller på en söndag vilket innebär att in- och utlämning av nycklar sker måndagen den 2 mars.

Om du flyttar ut gäller följande:
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 måndagen den 2 mars. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

Om du flyttar in gäller följande:
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 måndagen den 2 mars. Tänk på att planera din flytt i god tid.

Värme och vatten stängs tillfälligt av på Järnvägsgatan 9

Värme och vatten stängs tillfälligt av på Järnvägsgatan 9

Idag den 17 februari kl. 09.00 kommer värmen och vattnet tillfälligt stängas av på Järnvägsgatan 9, detta på grund av en lägenhetsrenovering. Vänligen observera att värmen även kan komma att stängas av i övriga fastigheter på Järnvägsgatan. Avstängningen kommer vara till kl. 12.00 idag.

AllboHus kundtjänst stänger för utbildning

AllboHus kundtjänst stänger för utbildning

Mellan den 18-19 februari åker hela vår kundtjänstavdelning på en tvådagarsutbildning. Att utvecklas på jobbet är viktigt för oss på AllboHus och vi gör detta för att kunna ge dig bästa möjliga service.

Under dessa dagar är vår kundtjänst stängd för besök och samtal. Felanmälan når du som vanligt via telefon mellan kl. 10.00 – 12.00 eller via mina sidor.

AllboHus stänger en timme tidigare för lunch

AllboHus stänger en timme tidigare för lunch

Idag onsdag har AllboHus kundtjänst lunchstängt mellan kl. 11.00 - 13.00, vi stänger alltså 1 timme tidigare för lunch. Detta på grund av personalutbildning.

Viktig information om AllboHus bostadskö

Viktig information om AllboHus bostadskö

Viktig information om AllboHus bostadskö


Det har kommit till AllboHus kännedom att flera personer upplever att de har förlorat sin plats i kön.

Då vi inte nyligen har gjort några förändringar i vårt system vill vi gärna undersöka vad som har hänt.

Om du är en av dem som upplever att du förlorat din köplats ber vi dig kontakta oss så att vi kan titta på ert ärende.

 

Kontakta AllboHus via följande kanaler:

Mail: info@allbohus.se

Facebook: facebook.com/allbohus

Telefon: 0472-14515

Besök: Storgatan 15A, Alvesta (9-15 med lunchstängt 12-13)

Tre dygns parkering i AllboHus fastighetsbestånd

Tre dygns parkering i AllboHus fastighetsbestånd

Vi förlänger parkeringstiden i hela vårt bestånd! Från och med den 1 mars 2020 inför AllboHus regeln om 3 dygns parkering på alla våra parkeringsplatser. Det betyder alltså att du kan parkera din bil på en och samma plats under tre dygn innan du måste flytta den.

Kom ihåg att våra parkeringar inte är till för avställda fordon utan ska användas av våra hyresgäster som brukar sin bil regelbundet.

Med de nya reglerna hoppas vi kunna underlätta för dig som hyresgäst som kanske inte använder din bil varje dag.

Glöm inte att göra adressändring

Glöm inte att göra adressändring

Ska du flytta? Glöm inte att göra en adressändring! Det räcker inte med att bara ändra sin folkbokföringsadress för att få posten till din nya adress. Se till att din post inte kommer på villovägar, gör adressändring i god tid innan din flytt.

Gå in på adressändringshemsida för att läsa mer och ändra din adress. https://www.adressandring.se/

Vi kan alltid legitimera oss

Vi kan alltid legitimera oss

AllboHus har fått in information om att några av våra hyresgäster har fått besök av personer som påstår sig vara från AllboHus och vill komma in i lägenheten för att kontrollera elementen. Dessa personer är inte från AllboHus och vi rekommenderar att ni alltid begär att få se giltig legitimation eller gör en kontroll av personen innan ni släpper in den i er lägenhet.

AllboHus medarbetare kommer aldrig till er lägenhet för att åtgärda fel utan att ni själva har felanmält eller beställt ett arbete.  När vår personal utför planerade ventilationskontroller eller liknande så får ni som hyresgäst alltid veta det skriftligen i god tid innan vi ska komma.

 

Är du osäker på om personen som står vid din dörr verkligen är från AllboHus? Kolla alltid om:

1. Personen kan legitimera sig som AllboHus medarbetare

2. Personen har AllboHus kläder på sig.

3. Kontakta kundtjänst på 0472-145 15 så kan vi direkt bekräfta om det är rätt person som står utanför din dörr.

God fortsättning önskar AllboHus!

God fortsättning önskar AllboHus!

2019 kom och gick och nu är det nya året här! Efter en skön och avkopplande ledighet är vi på AllboHus tillbaka på jobbet i full styrka och är redo för nya utmaningar år 2020. Vi önskar dig en god fortsättning och tveka inte att höra av dig till oss om det finns något vi kan hjälpa till med.

Information från kundtjänst

Information från kundtjänst

Den 2 januari öppnar vår kundtjänst upp igen för besök efter jul och nyår. Tänk på att vår kundtjänst då kan vara något underbemannad eftersom semesterperioden inte är riktigt över. Den 2 januari är det många som flyttar och ska hämta eller lämna sina nycklar. Detta medför att det kan vara extra mycket besökare här hos oss, vilket kan göra att det är något längre kötider än vanligt. Vi tackar för ditt tålamod på förhand!

För att vi ska kunna ge dig bästa service kommer här några tips:

Hör av dig till oss via info@allbohus.se : Under flyttdagar då det kan vara längre kö både på telefon och i kundtjänst är ett tips att skicka din fråga eller ditt ärende till vår mailadress info@allbohus.se. På så sätt slipper du köerna och vi kan ge dig bästa service. Mail är det enklaste sättet att komma i kontakt med oss och dessutom kan du då höra av dig dygnet runt, även när vi har stängt under jul och nyårsperioden.

Felanmälan online: Det smidigaste sättet att göra en felanmälan är via mina sidor på allbohus.se. Där kan du göra en felanmälan dygnet runt, precis när det passar dig!

Renoveringen av lägenheterna på Sockenvägen är klar.

Renoveringen av lägenheterna på Sockenvägen är klar.

Under en period har AllboHus renoverat de 29 Lägenheterna på Sockenvägen i Vislanda och idag var det dags för slutbesiktning. Samtliga lägenheter har fått ett nytt vatten och värmesystem och nya fönster. En del av lägenheterna har även fått badrummen renoverade. Ett väl utfört arbete.

Regler för fyrverkerier i Alvesta kommun

Regler för fyrverkerier i Alvesta kommun

Snart är det nyår och många vill veta vad som gäller för fyrverkerier och smällare. Det regleras både i nationella lagar och i lokala föreskrifter för Alvesta kommun. Viktigast att tänka på är att ingen under 18 år får använda fyrverkerier, att fyrverkerier bara får skjutas under några få timmar på nyårsafton och att vara försiktig och använda sunt förnuft så ingen skadas.

 

 

Regler för hela Sverige:

Åldersgränsen för att köpa, inneha och använda fyrverkerier är 18 år. Åldersgränsen infördes för att minska risken för skador eftersom minderåriga ofta är inblandade i den här typen av olyckor.

Under de senaste åren har de skett en del förändringar i lagstiftningen kring hantering av fyrverkerier. Idag krävs utbildning och tillstånd från räddningstjänsten för att få hantera vissa typer av fyrverkeriartiklar. Exempel på artiklar som kräver tillstånd är så kallade smällare, det vill säga fyrverkeriartiklar med knall som främsta effekt. Från och med 1 juni 2019 krävs även tillstånd för hantering av raketer med styrpinne. Det krävs inget tillstånd för tomtebloss, partypoppers, isfacklor och liknande som är avsedda att användas inomhus.

Alvesta kommuns lokala ordningsregler:

I Alvesta kommun är användning av pyrotekniska varor enbart tillåtna från klockan 12 på nyårsaftons dag till klockan 03 på nyårsnatten. (Samma tider gäller för påskafton och valborgsmässoafton). Under övriga tider på året krävs tillstånd av polismyndigheten. Om du upptäcker någon som bryter mot reglerna kring hantering av fyrverkerier, kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

 

Var rädd om dig i nyår!

Skärpta regler kring andrahandsuthyrning

Skärpta regler kring andrahandsuthyrning

Från den 1 oktober 2019 skärps lagstiftningen kring andrahandsuthyrning. Förstahandshyran ska vara samma som andrahandshyran och om en hyresgäst tar ut en högre hyra riskerar den personen att förlora sitt hyreskontrakt.

En hyresgäst som hyr ut sin lägenhet utan tillstånd riskerar också att bli av med sitt hyreskontrakt och kommer inte kunna undgå detta genom att ansöka om hyresnämndens tillstånd i efterhand. Det blir dessutom straffbart med otillåten andrahandsuthyrning till en hyra som inte är rimlig.

För att försvåra missbruk av bytesrätten och handeln med hyreskontrakt skärps också hyresgästernas rätt att byta sina lägenheter. Bland annat krävs att hyresgästen ska ha bott i sina lägenheter i minst ett år för att ha rätt till bytet. Möjligheten att byta en hyresrätt mot en bostadsrättslägenhet eller annan ägd bostad att tas bort.

De nya reglerna är beslutade av Sveriges riksdag och är till för att minska missbrukningen av svarthandel med hyreskontrakt.

AllboHus öppettider jul och nyår

AllboHus öppettider jul och nyår

Mellan den 23 december och 1 januari är vår kundtjänst stängd för besök men du kan fortfarande nå oss via telefon eller mail som vanligt. Felanmälan gör du enklast på mina sidor på allbohus.se

Växeln har öppet:

Måndag – fredag: 09.30 – 12.00, 13.00 – 15.00

Den 23 december och 27 december: 09.30 - 12.00

Röda dagar är växeln stängd.

Vid akuta ärenden kan du ringa vårt beredskapsnummer på 0472-153 85. numret kan du ringa efter att växeln har stängt eller röda dagar. Tänk på att numret endast ska användas vid akuta ärenden.

God jul önskar AllboHus

Problem med TV och internet

Problem med TV och internet

Just nu upplever vi problem med TV och internetmottagning på Hagagårdsvägen, Ängagårdsvägen och Hattvägen. Detta har uppstått efter ett tidigare strömavbrott idag. Vi felsöker problemet och hoppas att det ska vara löst snart.

Tack för ditt tålamod under tiden

Problem med varmvattnet i kvarteret Hjorten

Problem med varmvattnet i kvarteret Hjorten

Just nu upplever vi problem med varmvattnet i kvarteret Hjorten, vattnet blir inte mer än ljummet. AllboHus håller på att felsöka problemet och vi kommer ut med mer information så fort vi vet mer.

Tack för ert tålamod under tiden.

Rönnelundsvägen

Rönnelundsvägen

Nu har rivningen av husen på Rönnelundsvägen påbörjats därför har hela området runt om husen stängts av med byggstängsel.

Det är entreprenören Normans som på uppdrag av AllboHus kommer sköta rivningen. Alla tidigare hyresgäster har flyttat ut och allt i husen så som värme, vatten och el har stängts av.

Under december månad kommer rivningsarbetet endast pågå inne i husen. Det kommer alltså inte märkas så mycket utvändigt och bullernivån kommer vara låg.

Rivningen beräknas vara helt klar den 31 maj.

Var rädd om dina köpoäng

Var rädd om dina köpoäng

Vi har många som står i vår bostadskö för att få bostad i Alvesta kommun. Tänk på att du måste logga in minst en gång var 12e månad för att stå kvar i bostadskön. Gör du inte det kommer du förlora dina köpoäng.

Logga in på www.allbohus.se med jämna mellanrum för att med säkerhet behålla dina poäng.

Lycka till i ditt bostadsletande!

 

IPTV är igång igen!

IPTV är igång igen!

Under dagen har vi upplevt en del problem med TV mottagningen i några av våra fastigheter Leverantören ViaEuropa meddelar nu att problemet är löst! Men för att allt ska funka som det ska behöver du som hyresgäst följa dessa enkla steg:

Starta om din switch box: Du startar om din switch genom att göra den strömlös, du behöver alltså dra ut sladde, vänta några sekunder och sätt sedan i den igen. Switch boxen finns oftast i säkringsskåpet i din lägenhet eller i hallen.

Starta om din IPTV box: Har du en IPTV box behöver du starta om även den. Dra ut sladden, vänta några sekunder och sätt sedan in den igen.

Trevlig kväll!

AllboHus och Hyresgästföreningen är överens om hyresnivåerna för 2020 och 2021.

AllboHus och Hyresgästföreningen är överens om hyresnivåerna för 2020 och 2021.

Förhandlingarna om hyrorna hos AllboHus är nu klara. Resultatet blev en överenskommelse över två år, där hyrorna höjs med 2,3 procent från den 1 januari 2020, och 1,9 procent från den 1 januari 2021.

 

Höjningen gäller för bostäder, ej indexreglerade lokaler, garage mm.

För till exempel en tvårumslägenhet på 62 kvm med en hyra på 5 500 kronor i månaden, höjs hyran med 126 kronor per månad från januari 2020.

 

Anledningen till höjningen är, förutom sedvanliga kostnadsökningar p.g.a. inflation, löner mm, att vi har ett stort underhållsbehov i våra befintliga fastigheter. För att AllboHus skall kunna genomföra erforderliga renoveringar, krävs att hyrorna hamnar på en lite högre nivå i hela beståndet.

 

-Förhandlingarna med Hyresgästföreningen har varit positiva och konstruktiva. Vår relation med Hyresgästföreningen är mycket god och vi tror att den bästa lösningen är ett tvåårsavtal för såväl våra hyresgäster som för oss, säger Thomas Ottosson, VD

Utöver hyreshöjningen sker en ökning av taxan för el i hyran med 5 procent, för att kompensera för de ständigt ökade avgifterna för AllboHus elinköp.

Ska du flytta den 1 december? Här är viktig information kring din flytt.

Ska du flytta den 1 december? Här är viktig information kring din flytt.

Den 1 december 2019 infaller på en söndag vilket innebär att in- och utlämning av nycklar sker måndagen den 2 december.
Om du flyttar ut gäller följande:
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 måndagen den 2 december. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

Om du flyttar in gäller följande:
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 måndagen den 2 december. Tänk på att planera din flytt i god tid.

Värends räddningstjänst kommer på besök

Värends räddningstjänst kommer på besök

Under vecka 48 och 49 kommer räddningstjänsten på hembesök hos vissa utvalda AllboHus hyresgäster. Dem kommer på besök för att ge dig information om hur du får ett brandsäkert hem. Informationen kommer ges till dig i dörren men om du vill kan räddningstjänsten också komma in för att kontrollera så att din brandvarnare fungerar som den ska.

Hoppas vi ses hälsar Värends Räddningstjänst!

Vår kundtjänst öppnar senare den 19 november

Vår kundtjänst öppnar senare den 19 november

Tisdagen den 19 november öppnar vår kundtjänst kl. 10.15, detta på grund av personalmöte. Välkommen till oss då!

Vi söker fotomodeller

Vi söker fotomodeller

AllboHus håller på att bygga upp en bildbank med fina bilder som kan användas i marknadsföringsmaterial. Vi söker dig som hyresgäst som kan tänka dig vara fotomodell i din lägenhet för en dag. Fotografierna kommer visa dig som hyresgäst i din vardag hemma och hur vi på AllboHus kommer på besök för att kanske reparera något i lägenheten eller liknande.

Är du intresserad av att vara fotomodell för en dag? Kontakta AllboHus kommunikatör Matilda på matilda.persson@allbohu.se eller ring 072-183 32 02.

Observera att ingen betalning kommer ges till dig som blir fotograferad, däremot kommer du få en fin AllboHus gåva!

AllboHus söker Lokalvårdare

AllboHus söker Lokalvårdare

Vi söker dig som vill bli en del av ett team lokalvårdare där arbetsdagen präglas av engagemang, gemenskap och glädje.

Tillsammans städar vi skolor, kommunala lokaler och trapphus samt utför flyttstädningar, hushållsnära tjänster och periodiskt underhåll av golv till AllboHus hyresgäster i Alvesta kommun. Just nu har vi två föräldraledighetsvikariat på 6 månader med tjänstgöringsgrad 75-100% och goda möjligheter till förlängning. Bra kunskaper i svenska språket samt B-körkort är ett krav. Tillträde enligt överenskommelse med placeringsort Grimslöv och Vislanda.

Frågor är välkomna till Servicechef Stefan Fransson tel. 0472-150 61 eller HR-chef Kristina Petersson tel. 0472-154 39.

Vi tillämpar löpande urval. Vänta därför inte med din ansökan utan skicka in ditt personliga brev och CV till oss på ansokan@allbohus.se.

Välkommen med din ansökan!

Ska du flytta nu i november?

Ska du flytta nu i november?

Ska du flytta den 1 november? Här är viktig information kring din flytt.

Den 1 november 2019 infaller på en fredag vilket innebär att in- och utlämning av nycklar sker fredagen den 1 november.
Om du flyttar ut gäller följande:
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 fredagen den 1 november. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

Om du flyttar in gäller följande:
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 fredagen den 1 november. Tänk på att planera din flytt i god tid.

 

AllboHus kundtjänst stängd

AllboHus kundtjänst stängd

Tisdagen den 15 oktober håller AllboHus kundtjänst stängt på grund av personalutbildning. Du är välkommen med ditt ärende via mail eller göra din felanmälan på allbohus.se. Övriga dagar har vi öppet som vanligt.

Första kontraktet på Söderbacka är undertecknat.

Första kontraktet på Söderbacka är undertecknat.

Första hyreskontraktet på Söderbacka är undertecknat! Hans blir den första hyresgästen i Alvestas supercentrala 65+ boende och kommer snart få många trevliga grannar.
Vi önskar Hans varmt välkommen hem till Söderbacka!

AllboHus har tilldelats fastighetsbranschens utmärkelse ”Framtidsindex”

AllboHus har tilldelats fastighetsbranschens utmärkelse ”Framtidsindex”

För sitt arbete med att ta emot praoelever. Priset delades ut under torsdagen i samband med Business Arena Stockholm som samlar fastighetsbranschens aktörer från hela landet.

- Prao är en långsiktigt viktig del i hur vi som bransch kan nå ut till fler och visa upp fastighetsbranschen för nästa generations medarbetare och kunder. Därför känns det glädjande att vi får uppmärksamma AllboHus Fastighets AB för deras insatser när det gäller att ta in 43 praoelever i företaget, säger Mona Finnström, vd på Fastigo – Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation.

Framtidsindex utgår från en nationell enkät som går ut till hela fastighetsbranschen som syftar till att ta reda på hur många unga människor som får plats på branschens företag som praktikant, trainee, yrkesintroduktionsanställd, lärling, sommarjobbare eller praoelev. Därefter tar en jury vid och jämför bidragen.

- Vi ser praoelever som en naturlig del i vårt långsiktiga arbete med att få fler sökande till AllboHus. Genom att erbjuda fler unga en väg in i företaget skapar vi förutsättningar för att möta våra framtida rekryteringsbehov, säger Kristina Petersson, HR-chef, AllboHus Fastighets AB.

Bild: Till vänster Kristina Petersson, HR-chef, Stefan Fransson, Servicechef

 

Pressmeddelande: Rekordsnabb uthyrning på Taggvägen

Pressmeddelande: Rekordsnabb uthyrning på Taggvägen

På en av Alvestas mest eftertraktade tomter, på Taggvägen, står snart AllboHus nya fastighet kv Tryffeln klar. Det eftertraktade läget är ovanligt för nya hyresrätter och samtliga 24 lägenheter hyrdes ut rekordsnabbt och nu är alla kontrakt tecknade.

– Många av hyresgästerna har följt bygget ända från start, och höll sig framme och anmälde intresse så snart lägenheterna släpptes eftersom läget är så trevligt. Det som har överraskat de nya hyresgästerna mest är att lägenheterna är så ljusa med stora fönster och öppna ytor, säger AllboHus Marknadschef Caroline Fagerström.

 

Efterfrågan på de nyproducerade lägenheterna i kvarteret Tryffeln har varit hög och redan första dygnet efter att de 24 lägenheterna släpptes på AllboHus webbsida hade 171 intresseanmälningar gjorts.

– Det är oerhört betydelsefullt att vi har lyckats bra med uthyrningen av lägenheterna med tanke på våra framtida satsningar med nya bostadsprojekt, säger Caroline Fagerström

 

Lägenheterna har hyrts ut i AllboHus ordinarie bostadskö och det som avgör vem som får hyra bostaden är antalet köpoäng. Kvarteret består av så kallade BasBo hus som byggs av Sölvegårds entreprenad på uppdrag av AllboHus. Alla lägenheter har parkettgolv i alla rum, balkong eller uteplats samt är utrustade med tvättmaskin och torktumlare i badrummet.

 

– Vi är stolta över att kunna erbjuda ett nybyggt boende i ett fint läge som kombinerar ett lugnt och trivsamt bonde med närhet till skola, idrottshall och natur.  I kvarteret Tryffeln möter vi de krav som både kunder och omvärlden ställer på framtidens boende, berättar Caroline.

 

Nybygget av kv Tryffeln ligger i linje med AllboHus strategi, där företaget satsar på en omfattande nyproduktion. Under året planeras byggstart av ytterligare 48 nya lägenheter i Alvesta kommun.

 

För den som inte hade tillräckligt med köpoäng för att få en lägenhet i kv Tryffeln kommer snart en ny chans.

– I mitten av september släpper vi 44 hyresrätter i centrala Alvesta i det som nu heter Söderbacka. De 44 lägenheterna är exklusivt för de som fyllt 65 och kommer bli ett av Sveriges mest centrala 65+ lägenheter med nära till både butiker, vårdcentral, restauranger och kommunikationer. Den 14 september håller vi öppet hus för alla nyfikna, oavsett ålder. Då finns möjligheten att besöka Söderbacka och titta på de fina lägenheterna, avlutar Fagerström.

Ska du flytta i september?

Ska du flytta i september?

Ska du flytta den 1 september? Här är viktig information kring din flytt.

Den 1 september 2019 infaller på en söndag vilket innebär att in- och utlämning av nycklar sker måndagen den 2 september. 

Om du flyttar ut gäller följande: 
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 måndagen den 2 september. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

 

Om du flyttar in gäller följande: 
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 måndagen den 2 september. Tänk på att planera din flytt i god tid.

Pressmeddelande - Bryggaren blir Söderbacka, 44 lediga lägenheter i centrum.

Pressmeddelande - Bryggaren blir Söderbacka, 44 lediga lägenheter i centrum.

Pressmeddelande 190809:

Bryggaren blir Söderbacka, 44 lediga lägenheter i centrum.

 

Den 10 september släpper AllboHus 44 hyresrätter i centrala Alvesta i det som nu heter Söderbacka. De 44 lägenheterna är exklusivt för de som fyllt 65 och kommer bli ett av Sveriges mest centrala 65+ lägenheter med nära till både butiker, vårdcentral, restauranger och kommunikationer.

 

– Många har följt ärendet med nedläggningen av Bryggaren och har hållit en tät kontakt med AllboHus kundtjänst för att få information om och när lägenheterna ska hyras ut eftersom att både lägenheterna och läget är så trevliga, säger AllboHus Marknadschef Caroline Fagerström.

 

Efterfrågan på lägenheter i Alvesta kommun är hög och att nu 44 lägenheter i centrala Alvesta blir lediga för uthyrning på ett bräde är mycket ovanligt.

– Det är oerhört betydelsefullt för att få igång flyttkedjor på ett bra sätt. Detta ligger helt i linje med våra mål med tanke på våra framtida satsningar med nya bostadsprojekt, säger Caroline Fagerström

 

AllboHus räknar med att många av de blivande nya hyresgästerna i Söderbacka är aktiva människor som väljer att sälja sina hus och därmed slippa tex snöskottning, måla fasader eller klippa gräs. Istället kan de satsa på ett liv med mycket hög kvalitet där de kan ägna sig åt det de älskar.

 

Lägenheterna hyrs ut i AllboHus ordinarie bostadskö och det som avgör vem som får hyra bostaden är antalet köpoäng och födelseår.
 

– Vi är glada över att kunna erbjuda ett 65+ boende i ett så fint läge. På Söderbacka möter vi de krav som både kunder och omvärlden ställer på ett boende av denna typen. Den som väljer att flyta till Söderbacka kommer kunna vara med att påverka sitt boende till exempel utformningen av innergården. Om de boende önskar tex odlingslotter, växthus eller egna hönor på innergården så kommer AllboHus försöka hjälpa till att lösa det, berättar Caroline.

 

En ytterligare bonus är att Omsorgsförvaltningen planerar att öppna en träffpunkt för seniorer i samma hus. Detta kommer ge en ökad trivsel och möjlighet till gemenskap med nya och gamla bekantskaper.

 

– Den 14 september håller vi öppet hus för alla nyfikna, oavsett ålder. Då finns möjligheten att besöka Söderbacka och titta på de fina lägenheterna, avlutar Fagerström.

Brand på Hagagårdsvägen 2D

Brand på Hagagårdsvägen 2D

Nu på morgonen fick vi larm om en brand i tvättstuga på Hagagårdsvägen 2D. Brandkåren och polisen har varit på plats, ingen har blivit skadad och branden är nu släckt. Det är ännu inte klart vad branden berodde på.  Nästa steg blir att sanera tvättstuga och trapphus, saneringsfirman är på väg.

Undertiden som tvättstugan saneras kommer hyresgästerna på Hagagårdsvägen 2D istället kunna boka tid och tvätta på Hagagårdsvägen 2C.

Har du bokad tvättid på Hagagårdsvägen 2D idag? Gå inte in i tvättstugan. Du kommer istället kunna boka om din tid på Hagagårdsvägen 2C.

Tack för ert tålamod under tiden.

 

Oseriösa företag i farten

Oseriösa företag i farten

Några av våra hyresgäster har fått besök och erbjudande om rengöring och spolning av golvbrunn. Detta är ingenting som AllboHus eller Alvesta kommun har beställt eller är delaktiga i.

 

AllboHus medarbetare kommer aldrig till er lägenhet för att åtgärda fel utan att ni själva har felanmält eller beställt ett arbete.  När vår personal utför planerade ventilationskontroller eller liknande så får ni som hyresgäst alltid veta det skriftligen i god tid innan vi ska komma. Samtliga medarbetare hos AllboHus bär arbetskläder med logotype samt legitimation och kan alltid legitimera sig. Om du som hyresgäst ändå känner dig osäker så kontakta vår kundtjänst så kan de direkt bekräfta om det är rätt person som står utanför er dörr. 

Ska du flytta i augusti?

Ska du flytta i augusti?

Ska du flytta den 1 augusti? Här är viktig information kring din flytt.

Den 1 augusti 2019 infaller på en torsdag vilket innebär att in- och utlämning av nycklar sker torsdagen den 1 augusti. 

Om du flyttar ut gäller följande: 
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 torsdagen den 1 augusti. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

 

Om du flyttar in gäller följande: 
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 torsdagen den 1 augusti. Tänk på att planera din flytt i god tid.

Nya regler om rökförbud

Nya regler om rökförbud

Den 1 juli blir det förbjudet att röka på vissa allmänna platser utomhus, till exempel på lekplatser, torg eller vid entréer till lokaler som allmänheten har tillträde till.

 

Vi har en skyldighet att upplysa dig om att det är förbjudet att röka på lekplatser och enligt de nya reglerna blir det även förbjudet att röka vid entréer till rökfria lokaler som allmänheten har tillträde till. Det kan exempelvis vara entréer till restauranger och butiker med ingång från gatan. Ansvaret för att rökförbudet efterlevs ligger på ägaren eller den som bedriver verksamhet i lokalen. Det gäller oavsett om man äger eller disponerar över området utanför entrén.

Lokalvårdare vikariat

Lokalvårdare vikariat

Vi söker lokalvårdare i Alvesta och Moheda

Vi söker dig som vill bli en del av ett härligt team lokalvårdare där arbetsdagen präglas av serviceanda, gemenskap och glädje. Tillsammans städar vi kommunala lokaler och trapphus samt utför flyttstädningar, hushållsnära tjänster och periodiskt underhåll av golv till våra hyresgäster i Alvesta och Moheda. Just nu har vi två vikariat med möjlighet till förlängning. Goda kunskaper i svenska språket samt B-körkort är ett krav. Placeringsort Alvesta eller Moheda.


Lokalvårdare till Alvesta. Tjänsten är ett vikariat på 68,7 % med tillträde aug/sept 2019 och varaktighet t o m 2019-12-31.

Lokalvårdare till Moheda. Tjänsten är ett vikariat t o m 2020-02-28 med tillträde aug/sept 2019 och där omfattningen är 75-100%.

Frågor är välkomna till Servicechef Stefan Fransson tel. 0472-150 61 eller Personalchef Kristina Petersson tel. 0472-154 39.

Välkommen med din ansökan genom att skicka in ditt personliga brev och CV till ansokan@allbohus.se senast den 2019-07-11.

Ska du flytta nu i juli?

Ska du flytta nu i juli?

Ska du flytta den 1 juli? Här är viktig information kring din flytt.

Den 1 juli 2019 infaller på en måndag vilket innebär att in- och utlämning av nycklar sker måndagen den 1 juli. 

Om du flyttar ut gäller följande: 
Nycklar ska lämnas in till kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta senast kl. 12.00 måndagen den 1 juli. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

 

Om du flyttar in gäller följande: 
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 måndag den 1 juli. Tänk på att planera din flytt i god tid.

Ny telefonväxel

Ny telefonväxel

Från och med idag den 14 mars 2019 byter AllboHus telefonväxel. 

Detta kan medföra störningar när ni ringer till oss under dagen och vi ber er att ha överseende med detta. Om ni upplever att det är svårt att nå oss på telefon kan ni alltid maila till oss så återkommer vi så fort vi kan, info@allbohus.se.

Hyreshöjning

Hyreshöjning

Förhandlingarna med Hyresgästföreningen om 2019 års hyror är nu klara. Överenskommelsen innebär att hyrorna höjs med 2,6% från den 1 april 2019.
Höjningen gäller för bostäder, ej indexreglerade lokaler, garage mm. För exempelvis en tvårumslägenhet på 62 kvm med en hyra på 5 500 kronor i månaden, höjs hyran med 143 kronor per månad.
Anledningen till höjningen är, förutom sedvanliga kostnadsökningar pga inflation, löner mm, att AllboHus har ett stort underhållsbehov i befintliga fastigheter. För att kunna genomföra erforderliga renoveringar, krävs att hyrorna hamnar på en lite högre nivå i hela beståndet.

 

Varning för bedragare som utger sig för att vara från Allbohus

Varning för bedragare som utger sig för att vara från Allbohus

Det har kommit till AllboHus kännedom att det är tre män som knackar på hos våra hyresgäster i Torpsbruk. Männen påstår sig komma från AllboHus och vill komma in och kontrollera köksfläkten. Om de inte blir insläppta påstår de att hyresgästen kan få problem med oss på AllboHus. Dessa män är inte anställda av AllboHus!

Personal från AllboHus är inte i Torpsbruk och utför kontroller. Om ni får ett besök från några som påstår sig vara från AllboHus - släpp inte in dem!

Vår personal kan alltid legitimera sig och vi annonserar i god tid om vi behöver göra kontroller hos våra hyresgäster.

 

Låsbyte

Låsbyte

Från och med den 1 januari 2019 höjs kostnaden för låsbyte och nya nycklar.

De nya priserna är:

Låsbyte              2000kr

Ny nyckel           500kr

Vid frågor kontakta oss gärna på info@allbohus.se

Ska du flytta den 1 januari?

Ska du flytta den 1 januari?

Ska du flytta den 1 januari? Här är viktig information kring din flytt. 

Den 1 januari 2019 infaller på Nyårsdagen vilket innebär att inlämning och utlämning av nycklar sker onsdagen den 2:e januari. 

Om du flyttar ut gäller följande:

Nycklar ska lämnas in senast 10.00 onsdagen den 2:e januari. 

                                                                                                                                                                                           Om du flyttar in gäller följande:
                                                                                     Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A
                                                                                     i Alvesta tidigast 13.00 onsdagen den 2:e januari.
                                                                                     Tänk på att planera din flytt i god tid.

Utbildning Tisdagen den 19 Februari

Utbildning Tisdagen den 19 Februari

Tisdagen den 19 februari har AllboHus Bobutik stängt på eftermiddagen på grund av utbildning. 

Vi har telefontid mellan klockan 9:30 och 12, precis som vanligt, men vill ni besöka oss är ni välkomna övriga dagar i veckan. 

70-års jubileum

70-års jubileum

 Välkommen till tårtkalas och minimässa på vårt huvudkontor. 
     ¤Kaffe och tårta till alla besökare ¤Tävlingar ¤Tips hur du skyddar dig mot brand. ¤Nybyggnation på Taggvägen i Alvesta, vi berättar mer om Alvestas nyaste lägenheter. Möjlighet att teckna intresse. ¤Våra olika avdelningar är på plats och berättar mer om hur vi jobbar. 
     Kom till Storgatan 15 A i Alvesta på fredag den 14 december. Tid: 09:00 - 18:00. Välkommen!

GRATTIS ALLA VINNARE!

GRATTIS ALLA VINNARE!

Tack alla som deltog i årets Hitta ut Alvesta som blev en stor succé!
Mellan 26 maj och 1 oktober registrerades hela 4235 checkpoints och
antalet deltagare som tog alla 70 checkpoints var imponerande 23 personer.
Förutom Orienteringsförbundets utlottning lottar AllboHus ut 70 priser bland de som deltagit.
2018 fyller AllboHus 70 år och Hitta ut är en del av vårt firande.
 
Vill du fira mer? Välkommen på kaffe och tårta på vårt huvudkontor
fredagen den 14/12 kl 9-18. Förutom kaffet bjuder vi på tävlingar och spännande
info om våra allra nyaste bostäder som just nu byggs på Taggvägen i Alvesta.
GRATTIS ALLA VINNARE!
Vinsterna hämtas i vår kundtjänst på Storgatan 15 i Alvesta.
Ett extra Grattis till Anita Adolfsson som vann högsta vinsten!
(Vinnarna kontaktas också via mail.)
 
Ola Nilsson, Vislanda
Linda Nilsson
Cecilia Nilsson
Lena Widerberg
Leif Widerberg
Lisbeth Nilsson
Örjan Christensson
Magnus Nyrell, Alvesta
Susanne Nyrell, Alvesta
Annabritta Holmgren
Simon Fransson, Moheda
Mats Aronsson,
Hässleholm
Robert Bjärvall
Nils-Göran Nilsson
Jan Kindenäs, Alvesta
Nerina C Petersson, Kristianstad
Annika Kindenäs, Alvesta
Anita Adolfsson, Alvesta
Kenneth Petersson
Ola Nilsson, Vislanda
Cecilia Nilsson
Lena Widerberg
Thomas Rydén,
Karlshamn
Kerstin Edberg,
Karlshamn
Roland Bingström, Karlshamn
Ulf Edberg, Karlshamn
Annica Axelsson
Ralph Becker,
Lübeck (Tyskland)
Timo Zembold, Bad Bramstedt (Tyskland)
Leonie Zembold, Bad Bramstedt (Tyskland)
Catherine Scheck, Bad Bramstedt (Tyskland)
Sarah Ziegler, Kaltenkirchen
Inger Lindahl
Jonas Falk, Kiruna
Daniel Pedersen,
Karlskrona
Gunilla Wahlström, Huskvarna
Anders Frisk, Gävle
Arne Bergman, Kungälv
Anders Sjöberg, Reftele
Jill Bergman, Kungälv
Joon Albrektsson, Åhus
Barbro Kostilainen
Sara Eriksson
Karin Westström
Wilhelm Westström
Bengt Andersson, Alvesta
Åsa Westström
Tina Glimsjö
Mikael Glimsjö
Sven-Inge Bjälleryd
Ulrika Bengtsson
Hilda Bengtsson
Ebba Andersson
Thomas Ljung, Borås
Melker Ljung, Borås
Mattias Nilsson
Victoria Aili
Per Olof Persson, Moheda
Thorwald Fransson
Ylva Åkesson,
Hudiksvall
Jonas Svensson
Charlotta Bredin
Annika Olsson
Tilda Nyrell
Anna Märta Svensson
Anja Rautenberg
Anders Strandberg, Jönköping
Birgitta Hammar
Claudin Mourad
Per Tikkanen
Thomas Nilsson,
Karlshamn

 

Nu söker vi en reparatör till Vislanda!

Nu söker vi en reparatör till Vislanda!

Vill du ha ett varierat och spännande jobb inom fastighetsdrift och underhåll. Då kan AllboHus erbjuda dig ett utvecklande arbete med hyresgästen i fokus i ett bolag med kompetenta medarbetare och god stämning. Läs mer här.

Driftstörning

Driftstörning

Vi har för närvarande en driftstörning i vårt nät som gör att flertalet av porttelefonerna till våra hus inte fungerar. Vår duktiga personal arbetar för att så snabbt som möjligt avhjälpa felet.

För dig som ska flytta den 1 December.

För dig som ska flytta den 1 December.

Detta månadsskifte infaller på en Lördag. Det betyder att nycklarna ska lämnas in senast klockan 12 nästkommande vardag, alltså måndagen den 3 december. Öppettider 09:30 – 12.00

För dig som ska flytta in: Nyckelutlämning sker den 3 december mellan klockan 13.00 – 16.00.

VIKTIGT! Den 29 - 30 november håller Bobutiken stängt. Nyckelinlämning vid dessa datum kan endast ske till vår brevlåda.

 

Projektledare sökes

Projektledare sökes

Allbohus söker en ny projektledare med inriktning mot förvaltning. 

För att läsa mer om tjänsen samt ansöka klicka på följande länk:

Läs mer här.

Lokalvårdare till Alvesta och Vislanda

Lokalvårdare till Alvesta och Vislanda

Allbohus söker just nu två lokalvårdare till Alvesta samt till Vislanda.

För att läsa mer om tjänsterna samt ansöka klicka på följande länk:

Läs mer här.

Ändrade öppettider

Ändrade öppettider

Den 29-30 november håller Bobutiken stängt

för besök och på telefon.

Felanmälan tar vi emot via webben www.allbohus.se

Vid fara för fastigheten ring telefon 0472-191 00.

Vid livshotande ärenden ring 112.

Välkomna åter måndagen den 3 december

 

Stängt för besök

Stängt för besök

Tisdagen den 6 november är det stängt i Bobutiken

Felanmälan går bra att göra som vanligt på www.allbohus.se eller på telefon 0472-14515 på våra vanliga telefontider kl. 9.30-12 och 13-14.30

Välkomna åter onsdagen den 7 november

Ändrade öppettider

Ändrade öppettider

På Alla helgonsafton fredag den 2 november

                 har vi öppet kl. 9.30-12.

                         Välkomna!

 

Allbohus söker reparatör

Allbohus söker reparatör

Är du reparatör och vill ha ett varierat och spännande jobb? Då kan AllboHus erbjuda dig ett utvecklande arbete med kunden i fokus i ett bolag med kompetenta medarbetare och god stämning. Hos oss blir du en del av ett trivsamt gäng där ansvarstagande, förtroende och glädje präglar arbetsdagen.

Du ska ha fastighetsskötarutbildning eller motsvarande, samt gärna några års erfarenhet. Erfarenhet av arbete med el är meriterande. För att läsa mer om tjänsten samt ansöka gå in på följande länk: Läs mer här.

Sista ansökningsdag är 2018-11-05

Värme i lägenheten

Värme i lägenheten

Vad säger lagen om värme i lägenheter?

Folkhälsomyndighetens allmänna råd om temperatur inomhus (FoHMFS 2014:17) anger att gränsen för sanitär olägenhet vid enkel mätning är lufttemperatur under 18°C och över 28°C. De allmänna råden gäller inte vid extrema väderförhållanden. I dessa allmänna råd ges rekommendationer för tillämpningen av 9 kap. 3 § och 26 kap. 19 § miljöbalken (1998:808) vad gäller temperaturer inomhus. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i en lägenhet bör vara mellan 20°C och 23°C. Temperaturen ska aldrig vara lägre än 18°C, och inte varmare än 28°C på sommaren.

Vad säger hyresgästföreningen om värme i lägenheter?

Hyresgästföreningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


Hur ser AllboHus riktlinjer ut avseende termiskt rumsklimat (temperaturen i lägenheten)?

AllboHus riktlinjer avseende lufttemperatur inomhus anvisar 21°C som målsättning under uppvärmningssäsongen. En generell rumstemperatur på ca 21°C förutsätter att den är korrekt möblerad och att såväl byggnaden som värme- och ventilationsanläggningen är i fullgod kondition. Det är av miljöskäl, som AllboHus värmer lägenheterna till som högst 21°C. Varje grad varmare vi har inomhus ökar förbrukningen av energi med 5 procent och bidrar till en negativ klimatpåverkan. Under riktigt kalla vintrar eller köldknäppar kan du tillfälligt få acceptera lägre temperaturer än Folkhälsomyndighetens rekommendation om 20°C.


Vilken temperatur ska jag ha i lägenheten?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i en lägenhet minst bör vara 20°C men AllboHus målsättning är runt 21°C.


När sätter AllboHus på värmen i husen?

När det blir kallt ute går värmen på automatiskt. Ju kallare det är ute desto varmare vatten skickas ut till elementen, om behov finns. Under sommaren kan innetemperaturen ligga upp emot 25-28°C. På hösten när temperaturen sjunker till ca 21°C kan det upplevas som kallt i lägenheten för du upplever en värmeförändring. Värmen startas succesivt vilket innebär att temperaturen på elementen kan ligga på 24-28°C. En människohand har en temperatur på ungefär 30 grader. Om elementet inte är varmare än handen upplever vi att det inte kommer värme från det, men det gör det. En kan lätt tro att något är fel, men det viktigaste är att lufttemperaturen i lägenheten är 20-21°C.


Varför är mitt element kallt ibland?

På elementet sitter en termostatventil som känner av temperaturen i lägenheten. När termostaten känner av att det är ca 21°C i rummet, stänger den av vattenflödet genom elementet. Efter ett tag så svalnar elementet av till samma temperatur som det är i rummet. Det är därför som en ibland kan känna att elementet är kallt trots att det är minus grader ute. När sedan temperaturen i rummet sjunker under 21°C så öppnar termostaten igen. På så sätt håller vi en jämn temperatur inne. Det är alltså inte säkert att ditt element alltid är varmt, ens under vintern.


Hur ska värmen vara fördelad på elementen?

Är elementet kallt nedtill men varmt upptill? Det är helt i sin ordning. Det varma vattnet strömmar in upptill, ger ifrån sig värme och strömmar ut nedtill för att åter värmas upp. Är elementet varmare nedtill och kallare upptill? Då kan det vara luft i elementet som hindrar det varma vattnet från att cirkulera. Gör då en felanmälan.


Om jag ändå fryser trots att lufttemperaturen är rätt?

Det är viktigt att klä sig efter temperatur. Då många av våra hus är äldre och har ett omordernare klimatskal är upplevelsetemperaturen lägre än vad termometern visar. Känner du dig frusen tar du på dig en tröja och ett par sockar. Clo-är en måttenhet för hur värmande kläder är. Vanlig inomhusklädsel vintertid har 1,0 clo, medan sommarklädsel har 0,6 clo. Att vara naken motsvarar 0 clo. Eftersom den mesta energin lämnar vår kropp genom huden så spelar det stor roll vilka kläder du har på dig inomhus. Kläderna producerar inte själv någon värme, med de hindrar värmen från att lämna kroppen. Med hjälp av Clo (Clothes) kan du räkna ut hur mycket kläder du behöver för att det ska kännas bra beroende på hur varmt eller kallt det är. Om du upplever att ca 21 grader är för kallt så kan det bero på att du inte har tillräckligt mycket kläder på dig. Sedan så spelar även aktivitetsnivå, lufthastigheten och luftens fukthalt roll. För att uppleva det behagligt inomhus kan kläder motsvarande 1,0 clo behövas. Det motsvarar en person med underkläder (0,05 clo),strumpor (0,05 clo), en t-shirt (0,10 clo), skjorta med lång ärm (0,25 clo), tröja (0,30 clo) och långbyxor (0,30 clo).


Hur möblerar jag för att få varmare?

Om det är kallt i lägenheten kan det faktiskt bero på hur en möblerar sin lägenhet. Det är mycket viktigt att inte ställa soffor, hyllor mm tätt intill elementet så att värmen inte kan spridas ut i rummet. Tjocka gardiner som hänger framför termostaten påverkar dess funktion då den inte känner av rätt rumstemperatur och stänger av värmen till elementet för tidigt. En ska heller inte klä in elementen med ”elementskydd”, för då stängs värmen in.


Varför ska friskluftsventilerna vara öppna?

Under höst och vinter tillbringar vi oftast mer tid i bostaden än under sommartid, varför det blir än viktigare med ett behagligt inomhusklimat. Men trilla inte i fallgropen att stänga igen tilluftsventiler i tron att det då blir varmare. Det enda som händer är att luften i lägenheten blir dålig, instängd och att du kan få in ovälkomna lukter som matos och röklukt från er granne. Ventilen ska alltid stå lite öppen, även på vintern. En ska inte täta ventilerna och hindra luften att komma in. Då sätts ventilationssystemet ur spel. Luften som kommer in är viktig för att du ska få ett bra inomhusklimat och dessutom hjälper luften till att sprida värmen från elementet ut i rummet. Den använda luften försvinner sedan ut i köket och badrummet där den sugs ut. För att få ett fräscht inomhusklimat är det lika viktigt att få in ny luft som att få ut gammal.


Kan jag vädra min lägenhet på vintern?

Ja, och det är bra att göra det ibland. Men se till att inte fönster står öppna under en längre tid. Vädra istället ordentligt en kort stund. Det händer tyvärr allt för ofta att vi kommer hem till hyresgäster som klagar på att det är kallt, vi kan då bara konstatera att en vädrat på fel sätt och för länge. Därför är lägenheten kall.


Varför är min lägenhet så varm på sommaren?

På sommaren om det är mycket varmt ute, är rekommendationen att ha fönster, persienner, gardiner och balkongdörr stängda på dagen och vädra sin lägenhet på natten när det är svalare ute. Den temperatur som är ute kommer efter en tid in genom väggar, fönster och via ventilationen, vi får speciellt problem vid värmeböljor när temperaturen inte sjunker på nätterna och ligger kvar på ca 20 grader. Det skall inte vara varmare än 28 grader på sommaren inomhus om du följt AllboHus råd. Detta gäller inte vid extrema väderförhållanden, enligt folkhälsomyndighetens allmänna råd om temperatur inomhus (FoHMFS 2014:17)


Det är kallt ute och mitt element är kallt?

Kontrollera att termostaten står i öppet läge dvs. att den inte är nervriden. Om inte; Vrid på termostaten några gånger och känn sedan om du märker någon skillnad på elementet. Röret från golvet till elementet värms upp först. Känn med handen på röret. Om det inte blir varmare på 5-10 minuter bör du kontakta AllboHus


Hur arbetar AllboHus med kalla lägenheter?

Vi mäter lufttemperaturen i er lägenhet, enligt de riktlinjer som finns. Vid misstanke om värmebortfall placerar vi en dosa mitt i lägenheten på ca en meters höjd som mäter temperaturen under ett tidsintervall. Vi får då fram en kurva på temperaturnivå och temperaturskillnader under dygnet.

Utbildningsdag den 16 Oktober

Utbildningsdag den 16 Oktober

Telefon och Bobutik håller stängt under Tisdagen den 16 Oktober.

Välkomna igen Onsdagen den 17 Oktober!

Controller

Controller

Är du vår nya Controller? 
Hos oss blir du en del av ett härligt gäng som tillsammans arbetar med att ge kvalificerat ekonomiskt stöd som bidrar till utveckling av hela AllboHus verksamhet. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som ekonom/controller, gärna inom fastighetsbranschen. Du kommer att vara specialist inom vissa ekonomiska frågor, det är därför viktigt att du är serviceinriktad och stimuleras av att stötta våra verksamheter på bästa sätt. Du trivs med att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter och är driven samtidigt som du har god förmåga till samarbete. Läs mer här.

Ansökan sänds till ansokan@allbohus.se senast den 22/10 2018.
 

Välkommen!

 

Vi söker Projektledare bygg

Vi söker Projektledare bygg

Vill du ansvara för olika typer av ny-, om- och tillbyggnationer och arbeta brett med hela processen från förstudie till slutbesiktning? Är du projektledare med bred erfarenhet och tycker arbetssättet affärsmässig samhällsnytta låter intressant? Då har vi en perfekt tjänst för dig!

Som Projektledare bygg utgör du en viktig roll i ett härligt gäng med fem projektledare som rapporterarar direkt till Fastighetschefen. Våra olika arbetsområden bostäder, kommunala lokaler och affärslokaler gör att det finns en stor variation av arbetsuppgifter och projekt att arbeta med. 

 Läs mer här och ansök senast 26 maj 2019 via ansokan@allbohus.se.

Hittaut 2018

Hittaut 2018

Stor jubileumstävling med prisregn!

Upplev Alvesta kommun och AllboHus bostadsområden med kartan i hand, utmana dig själv och dina vänner. Leta checkpoints, tävla och vinn.
Med kartan i hand är du redo för att anta årets utmaning. Men anledning av sitt 70-årsjubileum har AllboHus med hjälp av Alvesta SOK placerat ut 50 checkpoints på olika platser runt om i kommunen.

Du kan välja mellan att hämta en karta hos AllboHus, på kommunhuset eller använda dig av karta via app.

För den digitala kartan använder du hittaut-appen för IOS och Android, som ger registrerade användare möjligheten att få kartan i mobiltelefonen samtidigt som registreringen underlättas på plats vid checkpointsen. Gå in på www.hittaut.nu – välj Alvesta. Skriv in ditt namn, gatuadress och postnummer samt klicka i ”Företag” – AllboHus. Då är du automatiskt med i AllboHus egen utlottning av priser. Det blir stort prisregn, hela 70 priser lottas ut.

Utöver detta släpps ytterligare 20 nya checkpoints i augusti Totalt finns 70 checkpoints när säsongen är slut. Varje månad finns fina priser att vinna, tar du alla är du med i utlottningen av en fin middag för två.

Aktiviteten pågår från 26 maj – 31 oktober.

PS: Glöm inte att gilla och dela detta inlägg!

https://www.orientering.se/provapaaktivite…/hittaut/alvesta/

Hurra! Vi fyller 70 år och vill fira det med dig!

Hurra! Vi fyller 70 år och vill fira det med dig!

Vi är oerhört stolta över att ha funnits och verkat i Alvesta kommun i hela 70 år! Vi är jublande glada över vår ålder och vill därför bjuda in till spännande aktiviteter under 2018. Håll utkik på webbsidan, Facebook och i vår kundtidning för mer information.  

1948 – ett år att lägga på minnet
Förutom att Stiftelsen Hjorthagen (nuvarande AllboHus Fastighets AB) bildades 1948 bjöd året även på en del andra premiärer. Företaget Findus lanserade barnmat på burk och det första numret av Kalle Anka & co kommer ut i Sverige. På 40-talet kunde du för första gången i Sverige köpa penicillin på apotek. Du kunde också köpa importerade nylonstrumpor i välsorterade butiker.

2018 – ett händelserikt år
Sjuttio år måste firas! Vi kommer att bjuda in våra hyresgäster till festligheter och event under året. På webben (Facebook och hemsida) och i vår hyresgästtidning kommer vi att informera om vad.

I övrigt fortsätter vi som vanligt att förvalta och framför allt utveckla bostads- och lokalmarknaden i Alvesta Kommun

Varma hälsningar från en väldigt pigg 70-åring.

Gamla Hemmakväll

Gamla Hemmakväll

Family House öppnar butik på Storgatan

Family House kommer till centrala Alvesta. Klädföretaget är nu klart som den nya hyresgästen mitt på Storgatan i den lokal som Hemmakväll tidigare hyrde.

– Äntligen, säger Christopher Kristensen, vd för Family House.

 

Många gånger om genom åren har det spekulerats om att Family House ska öppna butik på Storgatan i Alvesta. Intresset har också funnits hos Christopher Kristensen men rätt lokal har inte varit vakant förrän nu.

– Jag har hållit utkik efter en centralt belägen lokal, men aldrig hittat ett tillräckligt bra läge, säger Kristensen.

 

Family House är en butikskedja för hela familjen med kläder, skor och andra accessoarer. Det är ett familjeföretag som öppnade sin första butik i Småland 2006.

Konceptet är anpassat till mindre orter och Family House öppnar butiker där utbudet är litet och behovet är stort, d v s där de större mest kända kedjorna valt att inte etablera sig. Syftet har varit att lyckas täcka behovet på hemmaplan så att ortsbefolkningen inte behöver ta sig till närliggande större stad.

Sortimentet - som består av över 50 st olika varumärken - innehåller allt från baby – och barnkläder, mode till tjej och kille, dam – och herrkläder, ett brett urval bas – och underkläder, skor, smycken och accessoarer. En viktig grund för företaget är att alltid ligga lågt i pris utan att tumma på kvalitén. Family House jobbar ständigt med att komplettera och förbättra sitt sortiment med nya varumärken.

Family House är den butik som stått högst upp på Alvestabornas önskelista om etablering på Storgatan och den önskningen går nu i uppfyllelse.

Family House tillträder lokalen den 1 september 2018 och planerar att öppna sin nya butik under september-oktober.

 

Kontakt Christopher Kristensen: 0472-617023, ck@familyhouse.nu

 

Röda och gröna påsar

Röda och gröna påsar

Allbohus har påbörjat utdelning av röda påsar för restavfall som du kommer få inom kort, om du inte redan fått. Parallellt med utdelningen av röda påsar börjar vi även dela ut gröna påsar. Utdelningen av gröna påsar för matavfall kommer ske i lite olika takt och i vissa fall följas av lite olika informations kampanjer. För den som vill ha gröna påsar redan nu finns det att hämta i vår reception på storgatan 15 A, Alvesta eller så går det att beställa via felanmälan 0472-145 15 för hemleverans.

Vad ska jag slänga i den gröna påsen?
För att systemet ska fungera är det viktigt att endast slänga matrester i den gröna påsen. Det kan vara matrester som blivit kvar på tallriken, mat som har blivit för gammal och sådant som blir över när du tillagar mat som exempelvis potatisskal, äggskal, matfett, kött- och fiskben eller kaffesump.

Var ska den gröna påsen slängas?
När den gröna påsen är full knyter du en dubbelknut, precis som med de andra soppåsarna. Sedan slänger du den i den vanliga soptunnan.

OBS! Allt i soptunnan ska ligga i plastpåse med dubbelknut. Varför är det viktigt? 
Allt du slänger i soptunnan, även det som inte är matrester, ska vara förpackat i plastpåse med dubbelknut. Dubbelknuten är viktig för att förhindra att påsen öppnas och att lösa föremål hamnar i soptunnan. Lösa föremål ställer till problem i sorteringsanläggningen och då kommer matresterna inte till nytta som biogas.

Viktigt om försäljare som besöker hushåll

Viktigt om försäljare som besöker hushåll

AllboHus kommer aldrig oanmälda

Vi har fått kännedom om att olika försäljare besöker hushåll och knackar dörr för att sälja säkerhetsutrustning eller liknande till lägenheten. AllboHus skickar aldrig ut försäljare eller godkänner att ett företag skall få skicka försäljare till våra bostadsområden.

Så här jobbar vi på AllboHus:

 • Vi kommer aldrig oannonserade. Om vi skall komma till er lägenhet informerar vi alltid i god tid innan om när vi kommer och om vilket arbete som skall utföras i lägenheten så att ni har möjligheten att vara hemma om så önskas.
 • Vi bär alltid klädsel med AllboHus logotype.
 • Vi kan alltid legitimera oss via ID06. Ni kan alltid begära att få se giltig legitimation i samband med våra besök

Om ni har fått besök av försäljare i ert hem och misstänker att det handlar om bedrägeri kontakta Polisen på telefon 114 14

Extremvärme

Extremvärme

Sommarvärmen påverkar oss alla och hus och lägenheter blir varmare än vad vi är vana vid. För att hjälpa till kommer här våra bästa tips på hur du får lägenheten svalare.

 • Dra för gardiner på dagen och öppna fönstret på natten för att hålla lägenheten sval.
 • Stäng ute solen genom att dra för persienner, rullgardiner eller gardiner. Ljusa lakan kan också fungera att hänga i gardinstången för att hålla solens värme ute. Ljusa ytor reflekterar solen bättre än mörka.
 • För att få in svalare luft behöver du ha fönstren stängda när uteluften är varmare än luften inne. Öppna fönstren på natten när uteluften är svalare än inneluften.
 • Försök att ordna korsdrag när temperaturen ute är lägre än inne. Öppna fönster i två rum för att få luften att röra sig mellan dem.
 • Prova att fukta ett lakan med vatten och hänga det för ett öppet fönster för att kyla ner luften som passerar.
 • Om du har en bordsfläkt placera den så att den får upp den svalare luften från golvet och blåser varm luft upp mot taket.
 • Stäng av apparater som utstrålar värme
 • Stäng av och dra ur apparater i stand-by lägen till exempel datorer, TV, stereo, lågvoltshalogenlampor med mera.
 • Stäng av diskmaskinen innan torkprogrammet och låt värmen i rummet torka disken.
 • Torktumlare utstrålar mycket värme, har du bra ventilation så häng tvätten inomhus så tas värme ur luften för att torka tvätten.
 • Frys petflaskor med vatten och placera sedan framför bordsfläkten för kallare luftdrag. Tänk på att kondens bildas på flaskorna så placera en tallrik/bricka under.

 

Ny Projektledare

Ny Projektledare

Just ny söker vi en ny Projektledare till AllboHus.

 

 

Öppet kl 15 till 16

Öppet kl 15 till 16

Idag, Onsdagen den 5 September, öppnar vi först klockan 15 pga utbildning.

Ni är välkomna mellan kl 15 och 16

Lokalvårdare sökes till Moheda

Lokalvårdare sökes till Moheda

AllboHus söker en lokalvårdare till Serviceavdelningen i Moheda. Arbetstiden är vardagar kl. 06.00-12.30 (75%) Körkort klass B. Tidigare erfarenhet från arbete med lokalvård är inget krav men en merit.

Ansökan som ska innehålla personligt brev och CV skickas till ansokan@allbohus.se senast den 26/8.

För frågor om tjänsten kontaktas Servicechef, Stefan Fransson 0472-150 61.

Annonsen finns på vår hemsida och Facebook
Hjälp oss gärna att sprida den.

Välkommen med din ansökan senast den 26/8.

 

Utbildningsdag och Nationaldag

Utbildningsdag och Nationaldag

Tisdagen den 5 juni har Bobutiken stängt
pg a utbildning.
Akuta felanmälningar kan göras via telefon kl.9.30-12.
Vi har öppet som vanligt igen den 7 juni efter Nationaldagen.

Ny VD till Allbohus

Ny VD till Allbohus

Just ny söker vi en ny VD till AllboHus.

I denna rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Högström & co.

Läs mer om tjänsten och ansök via bifogad länk https://p1search.hogstrom-co.se/assignment.php?id=1737#top

 

Lokalvårdare till Grimslöv

Lokalvårdare till Grimslöv

AllboHus söker en lokalvårdare till Serviceavdelningen till i huvudsak Skatelövsskolan i Grimslöv och förskolan Backen i Torsås By. Arbetstiden är vardagar kl 06.00 - 12.00. Placeringsort är Grimslöv. Körkort klass B och tillgång till egen bil är ett krav. Tidigare erfarenhet från arbete med lokalvård är inget krav men en merit.

Ansökan som ska innehålla brev och CV skickas till ansokan@allbohus.se senast den 31/5. För frågor om tjänsten kontakta Servicechef Stefan Fransson på 0472-15061.

Annonsen finns på vår hemsida, Facebook samt på Platsbanken. Hjälp oss gärna att sprida dem.

Välkommen med din ansökan senast den 31/5.

Viktig information angående Fjärrvärmeavstängning i Östra Alvesta!

Viktig information angående Fjärrvärmeavstängning i Östra Alvesta!

Alvesta Energi kommer att utföra servicearbeten på fjärrvärmenätet i Östra Alvesta. Fjärrvärmen kommer under arbetet att vara avstängd till vissa fastigheter under Tisdagen den 12 juni. 2018 mellan kl.08:00 t.o.m. 12:00. Utöver detta kan mindre störningar förekomma i hela nätet under dagen.

Berörda områden är: Högalundsvägen/Ekelundsvägen/Spåningslanda vägen/Furulundsvägen/Lunnagårdsvägen/Nybolundsvägen/Åsenlundsvägen/Rosenlundsvägen/Vintervägen/Mältarevägen

Vid eventuella frågor vänligen kontakta kundtjänst på Alvesta Energi för ytterligare information.

Tel:0472-150 38

 

Sommartider för Bobutiken

Sommartider för Bobutiken

25 juni – 10 augusti

Öppet för besök kl. 9.30-12.00

Telefontider som vanligt kl. 9.30-14.30 (lunchstängt kl. 12-13)

Måndag 2 juli öppet kl. 9.30-16.00

(lunchstängt kl. 12-13)

Onsdag 1 augusti öppet kl. 9.30-16.00 (lunchstängt kl. 12-13)

TREVLIG SOMMAR önskar Allbohus

 

Öppettiderna under midsommar

Öppettiderna under midsommar

Torsdag den 21 juni

har Bobutiken

öppet kl. 9.30 – 12.00

Välkomna åter måndag 25/6 kl. 9.30

AllboHus önskar

trevlig midsommar

 

Vårtips – vädra snabbt och intensivt

Vårtips – vädra snabbt och intensivt

Bra inomhusluft är viktigt för att vi ska må bra och nu när våren är här är det skönt att släppa in solens strålar och den friska luften. Det bästa du kan göra är att vädra snabbt och intensivt - låt inte förnstret stå öppet för länge då temperaturen växlar och det kan ta tid att få upp inomhustemperaturen igen. God ventilation är också viktigt för ett bra inomhusklimat så se till att luften kan cirkulera och täpp inte för några ventiler. 

VD AllboHus

VD AllboHus

Magnus Fransson, VD för AllboHus Fasighets AB meddelar att han lämnar sin tjänst

Magnus Fransson har fått en ny tjänst och kommer att lämna VD posten för ett av kommunens viktigaste bolag. Magnus tillträdde tjänsten i december 2012 och är nu redo för en ny utmaning.

– Jag har under mina år på AllboHus trivts väldigt bra, både med mina kollegor, min styrelse och med övriga samarbetsparter. Jag lämnar AllboHus med stolthet och övertygad om att bolaget kommer fortsätta den positiva utvecklingsprocess som vi är mitt uppe i, säger Magnus Fransson, VD AllboHus Fastighets AB.

– Samtidigt som jag önskar Magnus lycka till är det tråkigt att han försvinner från AllboHus. Vi kommer att sakna honom då han har betytt mycket för bolagets positiva utveckling, säger Tommy Mases Styrelseordförande för AllboHus Fastighets AB.

Bostadsbolagets vice VD Peter Thörnblad kommer att gå in som tillförordnad VD och stöttas av Magnus Fransson tills han tillträder sin nya tjänst. Vad Magnus kommer att göra framöver, kommer att offentliggöras inom en snar framtid. Rekrytering av en ny VD kommer att påbörjas omgående.

AllboHus Fastighets AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Alvesta kommun. AllboHus grundads 1948 med ambition att hyra ut lägenheter och lokaler i Alvesta kommun. Bolaget har cirka 100 anställda och äger och förvaltar cirka 1900 lägenheter och 200 lokaler, belägna i nästan alla tätorter i kommunen.

Kontaktinformation
Tommy Mases, telefon. 070 - 636 91 46
Magnus Fransson, telefon. 0472 - 150 50
Peter Thörnblad, telefon. 0472 - 150 51
Jonas Tenje, kommunikatör, telefon. 0472 – 151 92

 

Sopsortering: Röda och gröna påsar

Sopsortering: Röda och gröna påsar

Allbohus har påbörjat utdelningen av röda och gröna påsar. Gröna påsar finns även att hämta i receptionen nu.
De gröna påsarna är till för matavfall som skal, köttben, kaffesump och gammal mat. Röda påsar är för restavfall.
OBS. Tänk på att knyta en ordentlig dubbelknut så att innehållet i påsen inte läcker ut.

Vi söker Lokalvårdare till Vislanda och Alvesta!

Vi söker Lokalvårdare till Vislanda och Alvesta!

Vi behöver förstärka vårt team i Vislanda med en Lokalvårdare.
Tjänsten är 6 mån vikariat på 100% med möjlighet till förlängning. B- körkort är ett krav.
Vi behöver även 2 vik. Lokalvårdare till Alvesta. Tjänsterna är 6 mån vik. på 68,7 % med möjlighet till förlängning.
Körkort är ett krav.
Intresserade tar kontakt med Servicechef, Stefan Fransson genom att så snart som möjligt och senast den 5/4 skicka in personligt brev och CV med kontaktuppgifter till stefan.fransson@allbohus.se.

 

Förhandling

Förhandling

Årets hyresförhandling är färdig, avtalet är ett två års avtal med 0,65% 2017 och 0,65% 2018.

Avtalet är från och med 2017-01-01

Överenskommelse om avveckling av asylboende i Alvesta

Överenskommelse om avveckling av asylboende i Alvesta

Migrationsverket och Allbohus Fastighets AB, kommunens bostadsbolag, har kommit överens om att succesivt avveckla Migrationsverkets 85 bostadslägenheter som idag används som asylboende på Rönnedal i Alvesta.


– Det känns bra att vi har kommit överens i frågan om asylboendet på Rönnedal, ett boende som enligt oss, inte använts som det var planerat och som inte varit optimalt, säger Per Ribacke, kommunalråd.

Överenskommelsen som fattats, innebär att inga nya asylsökande kommer att flytta in, men att de som bor där idag, i väntan på beslut i sina asylprocesser, kommer att bo kvar. Utflyttningen kommer att ske kontinuerligt och utflyttningen beräknas vara avslutad december 2018. Tidplanen kan dock komma att behöva justeras beroende på i vilken takt utflyttningen kan ske.

Det har pågått en dialog mellan Migrationsverket och Allbohus sedan våren 2017 och i ett pressmeddelande från kommunen 19 april kunde man läsa att ”Allbohus säger upp 85 hyresavtal med Migrationsverket”. Migrationsverket har enligt Allbohus hyrt lägenheter som använts på ett sätt de inte är avsedda för och detta har legat till grund för uppsägningen av hyreskontrakten.     

Överenskommelsen innebär att Migrationsverket nu formellt har accepterat AllboHus uppsägning av hyresavtalen, från april i år, med villkor att avvecklingen sker succesivt enligt nu överenskommen modell.

 – Det känns skönt att vi har lyckats nå en överenskommelse som bägge parter känner sig nöjda med, och som inte drabbar någon av de som idag bor i de uppsagda lägenheterna. Genom förhandlingar har vi kompromissat fram denna lösning och vi undviker nu en långdragen juridisk process, säger Magnus Fransson, VD Allbohus Fastighets AB.

– Nu börjar arbetet med att planera vad som ska hända med lägenheterna, men också planering av hur hela området ska se ut, och användas i framtiden.

– Vi har under 40 års tid samarbetat med Migrationsverket i asylfrågor och flyktingmottagande och kommer att fortsätta vår dialog med Migrationsverket om hur vi kan samverka i framtiden och hitta bra lösningar i asylfrågor och för flyktingmottagande, säger Per Ribacke, kommunalråd.  

Det pågår just nu även en dialog mellan AllboHus och Migrationsverket, om de lägenheter Migrationsverket hyr av AllboHus i Torpsbruk.


Kontaktinformation
Per Ribacke, kommunalråd, tfn: 0472 - 150 15
Magnus Fransson, VD Allbohus Fastighets AB, tfn: 0472 - 150 50
Jonas Tenje, kommunikatör, tfn: 0472 - 151 92

Pressmeddelande 19 april 2017

Pressmeddelande 19 april 2017

Allbohus säger upp 85 hyresavtal med Migrationsverket. 

Det är Migrationsverkets sätt att använda av lägenheterna som ligger till grund för uppsägningen. Det rör sig om 85 lägenheter i Alvesta som idag används som boende för asylsökande. Men Migrationsverkets nuvarande användningssätt innebär att de aktuella bostadslägenheterna inte uppfyller de höga brandskyddskrav som ställs på denna typ av boende Migrationsverket använder idag lägenheterna som genomgångsbostäder av vandrarhemskaraktär och inte som fasta bostäder. Lägenheterna förmedlas av Migrationsverket och det är de som beslutar vilka som ska bo tillsammans, inte de boende själva. Men så som avtalet ser ut, har Migrationsverket hyrt lägenheterna för att använda dem som hyresbostäder inom ramen för den lagstiftning och de villkor som gäller för vanliga bostadslägenheter och inget annat.
 

– Jag har förståelse för att Migrationsverket har behov av bostäder, men de som söker asyl ska naturligtvis bo bra och vid en nyligen genomförd brandtillsyn visade det sig att lägenheterna med nuvarande verksamhet inte uppfyller de säkerhets- och brandsskyddsregler som gäller för denna typ av boende. Brandskyddskraven är betydligt högre än för sedvanligt nyttjande av en bostadslägenhet. Utöver de krav räddningstjänsten ställer så har vi sedan tidigare fått betydligt hårdare krav på tekniskt brandskydd från vårt försäkringsbolag, säger Magnus Fransson, VD för Allbohus Fastighets AB.
 

För att uppfylla de krav räddningstjänsten och försäkringsgivaren kräver, skulle en omfattande ombyggnation vara nödvändig. Varje rum i lägenheten ska utgöra en egen brandcell, det behövs ett sprinklersystem och automatiskt brandlarm med en detektor i varje rum samt belysta utrymningsvägar. Att göra de förändringar som krävs skulle innebära omfattande ingrepp och leda till ökad risk för vattenskador och ett utökat underhåll.


- I förlängningen skulle det leda till att bostadslägenheterna i praktiken skulle bli något annat än bostadslägenheter. I skuggan av det som nu sker här, förstår vi att Migrationsverket samtidigt säger upp anläggningsboenden runt om i landet som rimligen uppfyller gällande brandskyddskrav, vilket kan tyckas märkligt, säger Magnus Fransson.  

– Att anpassa lägenheterna för att uppfylla gällande säkerhets- och brandskyddskrav är förenat med alltför stora förändringar av fastigheterna. Lägenheterna skulle avvika kraftigt från de sedvanliga hyresbostäder som det kommunala bostadsbolaget har som sin främsta uppgift att tillhandahålla. Därför säger vi upp hyresavtalen med Migrationsverket. Vi är även fortsättningsvis beredda att ta ansvar i asylmottagandet och vi vill gärna öppna upp för en dialog med Migrationsverket om på vilket sätt det kan ske, säger Thomas Haraldsson, kommunalråd

– Vi anser att staten bör ta ett större ansvar för hanteringen av asylmottagande. Vi vill ta vårt ansvar när det gäller asylmottagande, men vi måste följa befintlig lagstiftning. Vi vill ha en fortsatt bra dialog med Migrationsverket för att kunna hitta bra och hållbara lösningar för vårt asylmottagande, säger Per Ribacke, kommunalråd.


Kontaktinformation
Per Ribacke, kommunalråd, tfn: 0472 - 150 15
Thomas Haraldsson, kommunalråd, tfn: 0472 - 150 70
Magnus Fransson, VD Allbohus Fastighets AB, tfn: 0472 - 150 50
Tommy Mases, Ordförande Allbohus Fastighets AB, tfn: 070-636 91 46
Jonas Tenje, kommunikatör, tfn: 0472 - 151 92

Nya regler

Nya regler

Sedan 10/4 gäller nya regler kring spärrar, läs mer nedan

Sökanden samtidigt har fyra (4) aktuella intresseanmälningar hos AllboHus Fastighets AB

Spärren gäller intresseanmälningar som inte avser nyproducerade lägenheter. Spärren tas bort när sökanden avanmäler intresse för någon lägenhet eller om någon av de aktuella intresseanmälningarna inte leder till något erbjudande om visning

 Sökanden inte besvarat erbjudande av lägenhet vid tre tillfällen

Sökanden är skyldig att svara ja eller nej till erbjudande av lägenhet. Om sökanden underlåter att vid tre (3) tillfällen de senast tolv (12) mådnaderna besvara erbjudande om lägenhet, spärras anmälan under en tid om sex (6) månader från det att sökanden för tredje (3) gången underlåtit att besvara ett erbjudande om lägenhet.

Något i anmälan är felaktigt t.ex. ofullständiga uppgifter

Spärren tas bort när orsaken till felaktigheten är utredd eller de ofullständiga uppgifterna är kompletterade.

Sökanden tackat nej till erbjudande om visning av lägenhet, eller inte svarat på sådant erbjudande

Om sökande fem (5) gånger under en tolvmånadersperiod, tackar nej till erbjudande om lägenhet efter visning, spärras anmälan under en tid om sex (6) månader från det att sökanden för femte (5) gången svarat nej om lägenhet.

Sökanden har en oreglerad hyresskuld

Spärren tas bort när sökanden visat att hyresskulden är reglerad eller att uppgiften om hyresskulden är felaktig.

Sökanden bryter mot kö- och förmedlingsreglerna

Om sökanden bryter mot kö- och förmedlingsreglerna genom att t.ex. lämna oriktiga uppgifter för att erhålla lägenhet spärras anmälan under en tid om sex månader från det att det framkommit att sökanden brutit mot reglerna. Eventuell pågående förmedling av lägenhet avbryts då. 

Rönnedal

Rönnedal

Nu är arbetet igång med den nya multisportarenan som ska byggas på Rönnedal, en satsning från Allbohus och Boverket gemensamt. Multisportarenan och utegymmet byggs först och därefter scen och lekplats. Det kommer också att skapas nya mötesplatser med bord och bänkar. Någon gång i början av juni beräknas projektet vara klart.

Brandvarnare

Brandvarnare

Testa din brandvarnare!

Dags att kontrollera din brandvarnare? Tag som vana att göra det med jämna mellanrum.  Håll in testknappen. Om det inte piper i brandvarnaren när du hållt  testknappen intryckt i 5 sekunder är batteriet slut och måste bytas. Batteriet är 9 volts batteri som finns att köpa i dagligvaruhandeln. Om du inte kan testa eller byta batteri själv kanske du kan be en granne, anhörig eller våra bovärdar.

                                                                              Brandvarnaren är en billig livförsäkring. Se till att den fungerar och glöm inte släcka ljusen!

 

Utemiljöprojektet Rönnedal

Utemiljöprojektet Rönnedal

Bakgrund

Allbohus har fått medel från Boverket för att göra utemiljön attraktivare och trivsammare på området Rönnedal.
 Totalt 3 000 000 kr kommer att satsas i projektet.

Genomförande

Allbohus önskar genom delaktighet från boende och verkande i området få hjälp med vad som skall satsas på för att få en trivsam och attraktiv utemiljö.
 Ett informationsmöte den 4 november blev startskottet för projektet.
Vi önskar dock att många medverkar och blir delaktiga och tycker till om hur området skall bli. Satsningen görs för idrott, kultrur och den sociala delen i hela området.

Nästa möte för de boende och verkande i området är den 28 november kl 18.00 på Café Rönnedal.
 Där diskuterar vi och tar fram olika förslag som skall förbättra utemiljön. Efter mötet sammanställs förslagen och ställs ut på Café Rönnedal där ni kan se dem och eventuellt lägga till fler förslag.

ALLA kan medverka med ideér kring satsningen. Mejla eller ring om ni vill delge ideér på hur området kan utvecklas.

Hjälp oss att göra något riktigt bra i Rönnedalsområdet!

Kontakt: Mattias Tuneskog
              Projektledare
              Telefon 073-1415506
              E-post: mattias.tuneskog@allbohus.se
              Allbohus

3 miljoner kronor till Samlingspunkt Rönnedal

3 miljoner kronor till Samlingspunkt Rönnedal

AllboHus Fastighets AB satsar 3 miljoner för att skapa Samlingspunkt Rönnedal i Alvesta. Halva kostnaden finansieras med stöd från Boverket. Syftet är att tillsammans med boende i området skapa en mötesplats för kultur och fritidsändamål.

Genom att skapa en anläggning av detta slag byggs inte bara en mötesplats för kultur och fritidsändamål. Vi vill även skapa en ännu högre grad av stolthet för bostadsområdet Rönnedal bland de boende. Innan projekteringen startar planerar AllboHus att bjuda in boende i området till olika former av boendeinflytandemöten där vi kan fånga upp idéer för det fortsatta arbetet. AllboHus ansvarar för att projektet genomdrivs och den framtida driften men lokala AllboLokala ideella föreningar kan få en inkomst genom möjligheten att ta ansvar för delar av drift och underhåll. Genom sociala krav i upphandlingen kommer några boende att få värdefull arbetslivserfarenhet.                     

I projektet finns utrymme för komplettering av befintliga lekplatser, multiarena, basketplan, boulebana, redskap för parkour samt en mindre scen för barnteater eller andra uppträdanden. För odlingsintresserade kan ytor avsättas för odlingslotter. Till hela anläggningen kan skapas trevliga sittmiljöer och en väl tilltagen grillplats. För att uppnå bra tillgänglighet och trygghet är tanken att hela anläggningen blir belyst.

Ska du flytta 1 april?

Ska du flytta 1 april?

Ska du flytta den 1 april? Här är viktig information kring din flytt. Den 1 mars 2019 infaller på en måndag vilket innebär att inlämning och utlämning av nycklar sker måndagen den 1 april.

Om du flyttar ut gäller följande: 
Nycklar ska lämnas in senast kl. 12.00 måndagen den 1 april. Men vi ser gärna att du lämnar in dem tidigare.

Om du flyttar in gäller följande: 
Nycklarna hämtas i kundtjänst på Storgatan 15A i Alvesta tidigast kl. 13.00 måndagen den 1 april.

 

Tänk på att planera din flytt i god tid.

Utemiljöarbetare till Vislanda

Utemiljöarbetare till Vislanda

Vill du vara med och skapa trivsamma yttre miljöer för våra hyresgäster där engagemang, service och samarbete är viktiga ledord? Hos oss får du dessutom nästa 100 trevliga kollegor som arbetar inom olika yrkesgrupper.

Vår Utemiljöavdelning består av 17 medarbetare som arbetar i mindre grupper på hela vårt fastighetsbestånd. Nu söker vi 1st Utemiljöarbetare till Vislanda. Där blir du en del av ett engagerat och glatt gäng som ansvarar för vårt fastighetsområde Söder med underhåll och utveckling av bostadsgårdar och skolgårdar för att skapa attraktiva yttre miljöer för våra hyresgäster. Läs mer om tjänsten på vår hemsida. Ansök senast den 17 mars till ansokan@allbohus.se.    Läs mer här

 

Kommunikatör till vår kundavdelning

Kommunikatör till vår kundavdelning

AllboHus Fastighets AB är ett kommunalägt fastighetsbolag som äger och förvaltar bostäder och lokaler på flera orter i Alvesta kommun. I vårt bestånd har vi ca1850 lägenheter samt ca118 000 kvm lokaler.

Vi har ett varierat utbud av lägenheter med tonvikt på bostadshus byggda under 60- och 70-talet. Våra lokaler har stor bredd och sträcker sig från skolor och äldreboende till butiker och restauranger.

Kommunikatör

Vi söker dig som trivs med varierande arbetsuppgifter, är kreativ och kommer med nya idéer som du också kan förverkliga. Vad gäller kommunikationsstrukturen är vi i en uppbyggnadsfas och vi behöver därför en person som vill vara med på vår resa och bidra till vår utveckling.

Tjänsten

Som kommunikatör är din funktion viktig för att upprätta och bibehålla en bra kommunikation internt såväl som externt.  Hos oss får du nästan 100 nya, trevliga kollegor som jobbar inom olika yrkesgrupper.

I arbetet kommer du arbeta med vår webb, vårt intranät, sociala medier, trycksaker, mallar och vara ett stöd i kommunikationsfrågor för våra medarbetare.

Du arbetar brett med kommunikationen, både digitalt och tryckt. Du ingår i Kundteamet som består av kundservice, uthyrning, bovärdar och bosociala frågor. Du kommer också ta emot och hjälpa kunder både via telefon, digitalt samt direkt i vår kundtjänst. Du kommer projektleda egna projekt och kundaktiviteter.

Kvalifikationer

Vi tror att du har ett utpräglat strategiskt tänk och kan se och förstå sambandet mellan AllboHus varumärke och hur kommunikationen är avgörande för att vår organisation ska leva upp till varumärket.

Du ska också se och förstå hur planeringen i sin helhet bidrar till att skapa behov och möjligheter till kommunikation.

För att vara framgångsrik ska du också vara ansvarstagande, lösningsorienterad, kommunikativ samt strukturerad i ditt arbetssätt. Din förmåga att samarbeta kommer att värdesättas, men du arbetar lika bra självständigt som i grupp. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande.

Erfarenhet av tidigare arbete inom kommunikation eller högskoleutbildning inom området eller annan utbildning som anses likvärdig.

Erfarenhet av varierat kommunikationsarbete.

Övriga kunskaper och färdigheter

Goda kunskaper i InDesign eller motsvarande och i Officepaketet. Kunskaper i texthantering och kommunikationsplanering.
Du bör också ha goda kunskaper i WCAG och tillgänglighetskrav på webb, GDPR, användarvänlighet och digital utveckling och kommunikation.

Kunskaper i att hantera foto och rörlig bild är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina teoretiska kunskaper men de personliga egenskaperna är minst lika betydelsefulla.

Språkkunskaper

Goda kunskaper i svenska språket, mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift och tal.

Flerspråkighet är meriterande.

B-körkort krävs.

Anställningsform/Lön

Tillsvidareanställning heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell månadslön.

Placeringsort Alvesta.

Ansökan

Urval sker löpande. Vänta därför inte med din ansökan. Ansökan märkt med ”Kommunikatör” sänds till ansokan@allbohus.se senast den 15 oktober 2018. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Kontakta oss gärna.

Kundchef, Caroline Fagerström 0472-150 53
Personalchef, Kristina Petersson tel. 0472-154 39
Facklig företrädare för Vision, Miriam Sjödén Fransson tel. 0472-15443.

Sommarvärmen påverkar oss alla och hus och lägenheter blir varmare än vad vi är vana vid. För att hjälpa till kommer här våra bästa tips på hur du får lägenheten svalare.

 • Dra för gardiner på dagen och öppna fönstret på natten för att hålla lägenheten sval.
 • Stäng ute solen genom att dra för persienner, rullgardiner eller gardiner. Ljusa lakan kan också fungera att hänga i gardinstången för att hålla solens värme ute. Ljusa ytor reflekterar solen bättre än mörka.
 • För att få in svalare luft behöver du ha fönstren stängda när uteluften är varmare än luften inne. Öppna fönstren på natten när uteluften är svalare än inneluften.
 • Försök att ordna korsdrag när temperaturen ute är lägre än inne. Öppna fönster i två rum för att få luften att röra sig mellan dem.
 • Prova att fukta ett lakan med vatten och hänga det för ett öppet fönster för att kyla ner luften som passerar.
 • Om du har en bordsfläkt placera den så att den får upp den svalare luften från golvet och blåser varm luft upp mot taket.
 • Stäng av apparater som utstrålar värme
 • Stäng av och dra ur apparater i stand-by lägen till exempel datorer, TV, stereo, lågvoltshalogenlampor med mera.
 • Stäng av diskmaskinen innan torkprogrammet och låt värmen i rummet torka disken.
 • Torktumlare utstrålar mycket värme, har du bra ventilation så häng tvätten inomhus så tas värme ur luften för att torka tvätten.
 • Frys in vatten i petflaskor och placera sedan framför bordsfläkten för att skapa kallare luftdrag. Tänk på att kondens bildas på flaskorna så placera en tallrik/bricka under.