Betalsätt

Din hyra betalas i förskott senast sista vardagen i månaden. Det finns olika sätt att betala hyran på, välj gärna något av våra kostnadsfria och miljövänliga alternativ.

E-faktura

Med e-faktura slipper du den vanliga pappersavin och får istället varje faktura levererad till din internetbank. I internetbanken kan du se fakturan och godkänna den för betalning. Anslutning sker direkt i din internetbank och tjänsten är kostnadsfri. Välj länken för AllboHus och du kommer vidare till vår anmälningssida samt formulär.

Autogiro

Autogiro är en kostnadsfri service som innebär att din hyra dras automatiskt från ditt konto varje månad. Med autogiro kan du vara säker på att hyran betalas i tid, det enda du behöver se till är att det finns pengar på kontot vid förfallodatum. Du ansluter dig till autogiro direkt i din internetbank.

Pappersfaktura

Du också välja att få din faktura hem i din brevlåda men notera att det då tillkommer en fakturaavgift om 20 kr per hyresavi.

Betala hyran i tid

Du är skyldig att betala hyra i förskott, det vill säga sista vardagen i månaden. Hyresavin skickas från AllboHus i mitten av månaden. Du är alltid skyldig att betala hyran även om du inte fått någon faktura eller tappat bort den. Skulle du sakna en faktura kan du logga in på Mina sidor för att skriva ut en kopia av din avi. Behöver du mer hjälp kontaktar du kundtjänst. Betalar du via e-faktura eller autogiro blir det enklare och smidigare att betala hyran.

En försent inbetald hyra kan leda till att du får en betalningsanmärkning och i värsta fall blir av med ditt hyreskontrakt. Om du av någon anledning inte kan betala din hyra i tid måste du kontakta AllboHus. Det är viktigt att kontakten tas innan förfallodatumet. 

Om du inte betalar din hyra i tid kommer det någon vecka efter förfallodatumet skickas ett inkassokrav från AllboHus samarbetspartner Intrum. Då debiteras du 180 kr i avgift för kravet. När du fått ett inkassokrav ska du omgående betala det eller ta kontakt med Intrum.

Betalar du inte nu går ärendet vidare till Kronofogden. Beroende på hur länge ärendet är kvar debiteras du olika kostnader. 680 kr är grundavgiften, vid utslag debiteras ytterligare 600 kr och vid en eventuell avhysning debiteras du sedan Kronofogdens kostnader för att verkställa avhysningen.