Såhär söker du

Steg 1 – Registrera dig i vår bostadskö 

Först och främst måste du registrera dig i AllboHus system, då samlar du en köpoäng per dag. För att inte förlora dina köpoäng är det viktigt att du loggar in minst en gång var tolfte månad annars förlorar du de köpoäng du samlat ihop och din profil raderas. Funkar det inte att registrera dig? Då kanske du redan finns i systemet, testa att logga in istället. Har du glömt ditt lösenord trycker du på Glömt lösenord och följer instruktionerna. Du får registrera dig och börja samla köpoäng från den dagen du fyllt 17 år. Behöver du mer hjälp är du välkommen att kontakta kundtjänst. 

Steg 2 – Söka lägenhet 

Lediga lägenheter publiceras varje vecka och ligger ute i minst 7 dagar. Under varje lägenhet i listan finns en beskrivning av området och specifik information om lägenheten. För vissa lägenheter måste särskilda kriterier uppfyllas, till exempel att du måste vara över 65 eller 75 år. I sådana fall kommer du se den informationen tydligt. 

Steg 3 – Intresseanmälan 

För att anmäla ditt intresse för en lägenhet måste du vara inloggad på Mina sidor. Du söker upp den lägenhet du önskar anmäla intresse för och klickar på Gör intresseanmälan. Du kan ha 3 aktuella intresseanmälningar åt gången, tänk därför på att bara lämna intresseanmälan för de lägenheter som du kan tänka dig att bo i. Tackar du nej till 3 lägenheter inom 6 månader blir du spärrad från att söka lägenhet i 4 veckor. Du måste vara minst 18 år för att få göra en intresseanmälan på en lägenhet hos AllboHus. 

Steg 4  Erbjudande om visning 

När publiceringstiden för lägenheten har gått ut skickar AllboHus erbjudande om visning till de 5 personer som har högst köpoäng. Dessa 5 personer har en vecka på sig att titta på lägenheten och ta beslut om de önskar hyra den eller inte. Om alla 5 sökande har tackat ja är det den som har högst poäng som kommer att bli erbjuden att hyra lägenheten. Du behöver alltså inte ta kontakt med AllboHus efter att ansökningstiden har gått ut, vi återkommer till alla som gjort en intresseanmälan. 

Steg 5  Tacka ja och skriva kontrakt 

Blir du erbjuden lägenheten och tackar ja till att hyra lägenheten blir du kontaktad av AllboHus för kontraktsskrivning, du kan också välja att signera ditt kontrakt med BankID. När du skriver kontrakt eller signerar digitalt för en lägenhet hos AllboHus raderas dina köpoäng och du börjar om från noll igen. De 4 som också fått erbjudande om visning kommer meddelas att lägenheten är uthyrd.