Flytta in

Välkommen till ditt nya hem! När du flyttar in i din nya lägenhet är det mycket att tänka på. Här får du några tips och lite information om hur det går till när du flyttar till en av AllboHus lägenheter.

Skriva hyreskontrakt

När du blir hyresgäst hos AllboHus skrivs ett hyreskontrakt som innehåller all viktig information om din lägenhet. Du kan signera kontraktet digitalt via Bank-ID alternativt få det hemskickat i brevlådan. Detta kontrakt ska betraktas som en värdehandling.

Tillträde till lägenheten

Nycklarna till din nya lägenhet hämtar du i kundtjänst. Efter kl. 13.00 på inflyttningsdagen är nycklarna klara för att hämtas ut och du kommer att få en bokad tid av AllboHus då du är välkommen till kundtjänst för att hämta dina nycklar. Skulle inflyttningsdagen infalla på en helg eller helgdag bokas en tid för uthämtning av nycklar nästkommande vardag. Tänk på att ha din legitimation med dig när du ska hämta ut nycklarna.

Besiktning

Din lägenhet ska vara besiktigad innan du flyttar in. Du får ta del av besiktningsprotokollet som skickas till dig via post och har du anmärkningar på besiktningen ska du höra av dig till oss inom 14 dagar.

Inflyttningsbesök

Ett inflyttningsbesök innebär att du får besök av områdesansvarig bovärd. Din bovärd kommer då ge dig information om ditt boende, till exempel visa dig hur det fungerar i den gemensamma tvättstugan och visa dig ditt förråd. I vanliga fall är inflyttningsbesöket obligatoriskt och tiden för besöket bokas in när du hämtar ut dina nycklar men på grund av rådande situation har vi inom AllboHus beslutat att inga inflyttningsbesök kommer att genomföras just nu, detta gäller tills vidare.

Eventuell renovering

Om lägenheten du ska flytta in i behöver renoveras, till exempel omtapetsering eller slipning av golv, kommer detta att utföras under de två första boendemånaderna efter att du flyttat in. Det utgår ingen hyresrabatt under tiden som renoveringen genomförs.

Hemförsäkring

För att få hyra en lägenhet hos AllboHus måste du ha tecknat en hemförsäkring. Det är viktigt att du tar med dig bevis på din hemförsäkring när du kommer för att skriva kontrakt hos oss, alternativt signerar digitalt.

Mina sidor

På Mina sidor kan du enkelt göra en felanmälan samt se dina hyresavier. Tänk också på att uppdatera dina uppgifter på Mina sidor om du till exempel skulle byta telefonnummer eller e-post.