Våra områden

Hos AllboHus hittar du ett varierat utbud av lägenheter. Vill du bo i en modern lägenhet med fiberuppkoppling? En marklägenhet med en liten täppa att sköta om? Nära naturen eller centralt? Vi har bostäder runt om i kommunen som passar de flesta, gammal som ung.

Alvesta tätort

Alvesta tätort är uppdelat i tre områden; centrum, öster och väster. Vill du ha närhet till både centrum och naturen passar området öster dig. Öster syftar på området som ligger nära eller på östra sidan av järnvägsspåren. Med en lägenhet i centrum har du nära till charmiga gågator med butiker, restauranger och caféer. Du har också biblioteket, vårdcentral och apotek runt knuten. Promenadavstånd till Alvesta resecentrum gör att du enkelt kan resa vidare med buss och tåg. I centrum finns även Söderbacka som är en 65+ bostad, det innebär att du måste ha fyllt 65 år för att få hyra en av fastighetens lägenheter. Sist men inte minst har vi området väster som är ett stort bostadsområde med många olika fastigheter. Väster ligger en bit utanför centrum men erbjuder närhet till grönområden och lekplatser, sport-, sim- och ishall och fotbollsplan.

Norr

Strax norr om Alvesta hittar du harmoniska Hjortsberga. Här trivs du som vill bo i en liten och lugn by men samtidigt ha nära in till centrala Alvesta. Hjortsberga är beläget nära Sjöatorpasjön och här kan du verkligen njuta av den småländska naturen. I norra delen hittar du även Moheda, vill du bo i en bekväm och lugn miljö kommer du trivas här. Moheda har dagligvaruhandel, gym, butiker och en egen biograf. Det finns även en tågstation här som gör att pendlingen, både norr- och söderut, blir enkel. Ytterligare lite längre norr ut ligger byn Torpsbruk. Här kan du bo i en stillsam och naturskön miljö. I Torpsbruk erbjuder AllboHus lägenheter i varierande miljö, de flesta av typen marklägenhet.

Söder

Precis söder om Alvesta ligger Vislanda. Här bor du med gångavstånd till skola och förskola. Vislanda har ett levande näringsliv och här finns goda arbetsmöjligheter. Det finns en tågstation i centrum vilken gör pendlingen enkel, både norr- och söderut. I Vislanda finns även Trygghetsboendet Liljan som riktar sig till de som har fyllt 75 år. Lite längre söderut har vi Grimslöv där vi erbjuder marklägenheter centralt belägna i byn. Här finns dagligvaruhandel, servicehus och skolor. Om du känner dig studiesugen kan du alltid läsa en kurs på Grimslöv Folkhögskola som finns på orten. De sydligaste lägenheterna inom AllboHus finns i Lönashult. Här är det rofyllt och idylliskt och din närmsta granne är naturen. Nära Lönashult hittar du de vackra sjöarna Åsnen och Övden.