Hyresgäst sitter med barn och barnbarn vid köksbordet och fikar

Trygghetsboendet Lunnabacken

Nu bygger vi ett trygghetsboende i Alvesta. Det ligger på östra sidan vid vattentornet, och nära Högåsens äldreboende. Här erbjuder vi välplanerade och moderna lägenheter anpassade för dig som fyllt 75 år. Lägenheterna är funktionellt utformade och planerade så att möjligheten finns att bo kvar hemma även vid behov av stöd, om till exempel hemtjänst, larm eller andra insatser blir aktuellt.

En av grundstenarna för ett trygghetsboende är social gemenskap. Därför finns det en gemensamhetslokal för samvaro, hobby och rekreation på Lunnabacken. Det kommer även finnas en trygghetsvärd närvarande varje vecka. Trygghetsvärdens uppgift är att främja trivsel och ordna gemensamma aktiviteter i samråd med de boende. Särskilda boendet ligger i anslutning till Lunnabacken. Härifrån kan man beställa mat och ansöka om matdistribution.

Lägenheterna på Lunnabacken är i markplan. De är i storlekarna 2-3 rum och kök och har uteplats, tvätt- och torkmöjlighet i badrum samt eget förråd. Gemensamhetslokalen med tillhörande uteplats är alla boende välkomna att använda. Inflyttning planeras till vintern 2022.

Bo och trivs på Trygghetsboendet Lunnabacken i Alvesta!

 

Boinfo

Hus: 4 st

Antal våningar: 1 st

Antal lägenheter: 13 st, 2 rok (10st), 3 rok (3 st)

Värme och vatten: Ingår i hyran

Hushållsel: Tillkommer på hyran

Förråd: Ja, separat förråd

Tvättstuga: Egen tvättmaskin och torktumlare i badrum

Golv: Parkett, våtrumsmatta i badrum, klinker i hall

Uteplats/balkong: Uteplats

Gemensamhetslokal: Ja

Trygghetsvärd: Ja